ГЕРБ направи намеци за това как е получен високият резултат

...
ГЕРБ направи намеци за това как е получен високият резултат
Коментари Харесай

ГЕРБ обвърза машинния вот за ПП, Сиела и адвокатска кантора с 1 120 000 млн. от ДКК

ГЕРБ направи подмятания за това по какъв начин е получен високият резултат на " Продължаваме промяната " на изборите, откакто назначеното управление на ДКК е сключило контракт за над 1,1 млн. лева с адвокатската адвокатска фирма на един от притежателите на " Сиела Норма " - компанията, доставила машините за гласуването.
Още по темата
Това е вторият дублиращ контракт, подписан от уволнената шефка на ДКК Ваня Караганева за една и съща услуга, този път с адвокатската фирма " Георгиев, Тодоров и ко ". Тази адвокатска фирма, по думите на Георг Георгиев и Любомир Талев от ГЕРБ, е обвързвана с един от притежателите на " Сиела ".

Квартетът Караганева, Кирил Петков и " Сиела ", " не може в него да мине без основното настоящо лице Румен Радев ", съобщи водачът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев. Той подсети още по адрес на президента, че това е " индивидът, който настоя за потреблението на машините " и за изключването на вота с хартиени бюлетини.

" В резултат на машинното гласоподаване " Продължаваме промяната " е първа политическа мощ - кръгът е затворен ", заключи Георгиев.

" Може би това дава отговор и на въпроса за какво нито една организация не можа да записва 10-те % разлика ", подсети той за прогнозните данни, съгласно които ГЕРБ водеше пред Политическа партия.

" Може би е нямало друга адвокатска адвокатска фирма, която да обслужи ДКК ", добави още Георгиев.

" Дали смяната дефакто е замяна, дали това, което се трансформира в политическа сензация, е било истина, или е било следващият политически фишек, който всички ние ще платим два пъти ", продължи с въпросите политикът. И заключи: " Евентуално една услуга е залог да платим под масата за друга и с цел да произведем резултати, които в края на деня да ни удовлетворяват ".

По думите му моделът на ръководство на ДКК и ББР " е модел за ръководство на страната, образно показно по какъв начин тези, които стартираха модела, ще работят оттук нататък ". " Моделът е пагубен ", безапелационен беше Георг Георгиев.

От партията изнесоха още данни - към този момент за ръководството на ББР, като оповестиха големи заплати и
бонуси, получавани от новото управление, назначено от Кирил Петков.

Талев даде образец - членът на борда на ББР Цанко Арабаджиев, назначен от Кирил Петков, до момента в който е бил министър на стопанската система, е получил
бонуси и заплати за 45 000 лева Само за август и септември е получил по 17 000 на месец, плюс 2000 лева от фонда за финансови вложения. От ГЕРБ настояват, че още 13 000 лева е получил от Инвестиционен фонд " Три морета ".

" Този модел на смяната се придвижва и в ББР за една много прилична 6-цифрена сума ", сподели Любомир Талев пък във връзка оповестеното от партията преди ден разобличаване за подписани контракти за адвокатски услуги от шефката на ДКК за едно и също нещо два пъти.

" Подготвя се сключването за нов контракт за 600 хиляди евро. Остава да научим дали ще е подписан със същата адвокатска фирма или с такава близка, до Лена Бориславова ", добави той.

Димитър Вучев от ГЕРБ разгласи, че за последните 6 месеца активите на ББР са спаднали с съвсем половин милиард лв..

Спадът бил регистриран по всички пера. 250 млн. лева спад демонстрира една декапитализация, сподели той. Ликвидността е спаднала с 200 млн. лева, а в това време ББР е раздала действително единствено 8 заема - останалите 47 минали през микрофинансиращо сдружение на банката.

" На 5 август т.г. с решение на Министерски съвет е планувано ББР да регистрира загуба от 400 млн. лева Какви са изводите? На първо място огромният въпрос е къде са парите? Всичко това демонстрира неуспеха на служебното държавно управление на Румен Радев и принципала на ББР - Кирил Петков. Нас ни тормози, че тази поддръжка трябваше да отиде през бизнеса - нещо, което не виждаме. Нищо не се поддържа от страната, нито един бизнес ", заключи данните той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР