ГЕРБ може да отстъпи пред искането за партиен кабинет на

...
ГЕРБ може да отстъпи пред искането за партиен кабинет на
Коментари Харесай

Деница Сачева: Правим отстъпки, за да бъде България отново парламентарна република

„ ГЕРБ може да отстъпи пред настояването за партиен кабинет на ПП-ДБ, само че изрично няма да подкрепим чистки. Освен това, в случай че има партийни имена, това значи, че отговорността ще е напълно на „ Продължаваме промяната “, сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред Би Ти Ви.


Тя добави, че концепцията на ГЕРБ е да има експертно държавно управление, само че в случай че е категорично настояването на Политическа партия, ще сме по-склонни да отстъпим.
Според нея по-разумното е държавното управление да има стеснен мандат от 18 месеца, само че в случай че се съблюдават целите и обществото е предостатъчно, може да продължи повече.

Тя изясни, че би трябвало да има постоянно държавно управление, с цел да може България да се трансформира в парламентарна република още веднъж. В момента България не е парламентарна република, разкритикува Сачева.

Тя не знае какво Политическа партия си показват под ръководството – дали чистки, дали промяна на службите, дали уволнение на учители и шефове, то тогава изрично няма да има политическа поддръжка от ГЕРБ-СДС. Ако обаче желаят да върнат България към парламентарната република, да има работещ парламент, който да приема закони, тогава ще има съответна политическа поддръжка, посочи Деница Сачева.

Според нея наличието на ярки политически лица ще докара до напрежение, само че отговорността ще бъде напълно на Политическа партия. Тя обаче не знае до каква степен са стигнали диалозите по тази причина кой ще бъде и кой няма да бъде министър. Всички диалози за персоналния състав на кабинета се водят от Мария Габриел, изясни Деница Сачева.

 

„ Ние постоянно сме осъзнали нашата отговорност, имаме много опит и житейска мъдрост “, добави тя.

Сачева е безапелационна, че непоклатимост в страната може да се реализира единствено с хора, които са овластени посредством избори, а не посочени от президента Румен Радев, които узурпира изпълнителната власт и протяга ръка към правосъдната с някои свои дейности.



Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР