ГЕРБ изпълниха заканата си да разкрият подробности за меморандума в

...
ГЕРБ изпълниха заканата си да разкрият подробности за меморандума в
Коментари Харесай

ГЕРБ с документи за сделката на Петков и Джемкорп: Има заплаха за националната сигурност, пускаме сигнал до ДАНС и МВР

ГЕРБ извършиха заканата си да разкрият детайлности за меморандума в региона на енергетиката с фирмите IP3 и Gemcorp. Преди дни водачът на партията Бойко Борисов разгласи, че договорът не е преустановен, а някогашната енергийна му министърка и сегашен народен представител Десислава Трифонова е получила отговор, който удостоверява това. Затова и през днешния ден ГЕРБ дава конференция, с която още веднъж упреква " Промяната " в лобизъм. Договорът трябваше да е преустановен още през юли. 

„ Това са цялостни нелепости, като тази пушилка се подвига с предизборни цели. На първо място – това е неангажиращ меморандум. На второ място – в него е планувано категорично опция за едностранно преустановяване без никакви други последици “, отхвърли обвиняванията някогашният министър Александър Николов. 

Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и безшумно и умерено и да продължи да извършва контракта. ГЕРБ го упрекнаха, че 3 месеца е крил отчета на ДАНС и едвам на 20 юли Министерски съвет взема решение да приключи меморандума. " Министър Александър Николов на 27 юли споделя, че едностранно е преустановен меморандумът. Това не е по този начин. Gemcorp е компания призрак, за която няма данни. Вместо да го приключи, изпраща писмо единствено по мейл, с което ги кани на двустранни срещи, в случай че компанията желае, с цел да уреждат за вбъдеще взаимоотношенията си ", заключи Трифонова.

ГЕРБ подозират, че в министерството на стопанската система е осъществявана активност по заличаване не документи за прикриване на следите.

Делян Добрев разгласи, че има опасност за националната сигурност. " Ще пуснем сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи ", закани се той. И означи, че за прекъсване на газа нямало решение на Министерски съвет, само че за Gemcorp има, и е ясно кой го е подписал - Кирил Петков и жена директорка на дирекция. " Кога на оперативно съвещание се прави протокол и по кое време не? За газа подписал ли се е? ", попита Добрев.

Според ГЕРБ с меморандума е нарушен регламента за държавните помощи. Има арбитраж в Париж, добре че не останаха още 6 месеца, че и енергетика нямаше да имаме, добави той.

ГЕРБ ще пусне сигнал до основна дирекция Конкуренция и до дирекция Енергетика на Европейската комисия.

ГЕРБ ще инициира основаването на краткотрайна комисия освен з а подписването, само че и за прекратяването на меморандума. Трифонова се възмути, че Александър Николов е излъгал предходната комисия и това проличава от отговора на служебния енергиен министър Росен Христов. Лъжите им са потвърдени от документите, с които разполагаме, настоя тя.
Бойко Борисов се включи при въпрос за поддръжка на предстоящ кабинет. Не желая да се включвам с тоя диалог, дано министърът да каже правилни ли са тези документи.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/522299349809973
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР