ГЕРБ излязоха с опровержение на откровена лъжа на служебното правителство,

...
ГЕРБ излязоха с опровержение на откровена лъжа на служебното правителство,
Коментари Харесай

ГЕРБ отвръщат: Язовирът край Ловеч е източен, за да може Петков да се снима до него и да заблуди обществото

ГЕРБ излязоха с опровергаване на " откровена неистина на служебното държавно управление, трансформирало се в избирателен щаб на кандидат-президента Румен Радев ".

Става въпрос за язовир край Ловеч, който беше упоменат от служебния министър на стопанската система Кирил Петков в тазсутрешна негова изява в телевизионния ефир, като по думите му някогашните ръководещи са наливали стотици милиони в ремонта на язовири, а въпросният язовир бил празен .
 Кирил Петков: Даниел Митов звучи като юрист на Пеевски и Божков
Кирил Петков: Даниел Митов звучи като юрист на Пеевски и Божков

Той изясни, че в МИ има няколко субекта – ББР

Според ГЕРБ допреди няколко дни язовир " Пазар дере " не е бил " локва ", а бил съзнателно източен, с цел да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото .

По думите на кандидат-депутата на ГЕРБ в Стара Загора и досегашен министър на стопанската система Лъчезар Борисов, на обекта била инсталирана контролно-измервателна система, която да следи в действително време равнището на водата .

" От служебния избирателен щаб може би не знаят, че равнището може да се наблюдава и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда по какъв начин на 31 май язовирът е цялостен. 3 дни по-късно обстановката тук е радикално друга. Затова питаме: кой подреди язовирът да бъде източен? Можем ли да чакаме това се случи и с други воеми с предизборна цел ", попита той.

По думите на Лъчезар Борисов употребяваният на оборудването бетон е закупен на цени сред 88 и 95 лева, а не както твърди Петков за 250 лева " В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разноски. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички разходи по плана ", уточни някогашният министър.

Според водачa на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков на основни постове в страната били назначени скъпоплатени ревизори, които до този миг не били разкрили нито една неправда , само че за сметка на това били създали голям брой погрешни внушения .

" Държавната организация за метрологичен и механически контрол предписва на предприятието за ръководство и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър ", означи Нанков и добави, че ремонтните действия по обекта са били извънредно наложителни, тъй като язовирът постоянно е преливал и е причинявал голям брой произшествия по минаващия наоколо републикански път София-Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР