ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща

...
ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща
Коментари Харесай

Иван Начев: ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща отново във фактор

ГЕРБ излезе от политическата изолираност и стартира да се трансформира още веднъж във фактор. Това сподели политологът Иван Начев в предаването " Нюзрум " на " Фокус " по отношение на политическата обстановка в страната. 

" В началото на Народното събрание наблюдавахме едно недоразумение или отвращение на главните политически сили да излъчат ръководител на Народното събрание. Това обаче и демонстрира цялостна реабилитация на партия ГЕРБ, която през последните години се намираше в политическа изолираност ", сподели той.

" Преди две години говорихме за един подкупен модел на ГЕРБ, за един водач, който надали не е политически мъртвец, а в този момент следим тъкмо противоположното. Аз от време на време споделям, че политическите трупове възкръсват, тъй че да не бързаме да назоваваме някого " политически мъртвец ", сподели още Начев.

Според политолога след раздаването на първите два мандата ще стане ясно дали Боисов е съумял да вкара обединението " ПП-ДБ " в капан. Той обаче е безапелационен, че ГЕРБ още веднъж се завръща като мощен фактор на политическата сцена. 

" Дали Борисов е вкарал ПП-ДБ в капан, ще кажем след месец, когато ще бъде явен резултатът от първия и втория мандат. Ефектът от цялото нещо е, че Борисов е за първи път е постоянен народен представител в Народно събрание. Той самият води договарянията и взе участие в политическия развой, в консултациите и в лидерските срещи. Имаме един позитивен резултат за политическа партия ГЕРБ, а той е връщането на политическата сцена на Борисов и партията му. Тя излезе от изолацията, в която се намираше през последните две години, и стартира да се трансформира още веднъж във фактор в политическия живот ", изясни той.

Относно подписаното " джентълменското съглашение " сред първите две политически обединения по отношение на най-приоритетните закони за страната, Начев е счита, че те са рамка. Той твърди, че откакто стартира разглеждането им в зала, и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ ще намерят разграничителни линии. 

" Споразумението сред двете съществени политически сили в прочут смисъл е лимитирано по темперамент, тъй като в него има единствено благопожелание в т нар. " Законодателен пакет ". Там има думи като " разглеждане ", " възстановяване ", " ускорение ", които имат повече пожелателен, в сравнение с действителен характер.

Не сме видели наличието на тази обща законодателна стратегия. Тя е по-скоро рамка. Опасявам се, че когато се стигне до разискване, ще има огромен проблем. Тогава ще се покажат разграничителните линии сред двете политически обединения ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР