ГЕРБ иска гаранции от ПП-ДБ, за да се откаже от

...
ГЕРБ иска гаранции от ПП-ДБ, за да се откаже от
Коментари Харесай

Томислав Дончев към ПП-ДБ: Искаме 100% гаранции и ще се откажем от първия мандат

ГЕРБ желае гаранции от ПП-ДБ, с цел да се откаже от първия мандат за сформиране на държавно управление.

" За да пропилеем, с цел да се откажем от първия мандат, който е наша отговорност, би трябвало да имаме сигурни гаранции и причини, че с втория мандат 100% ще има  резултат и той ще бъде добър ",  коментира Томислав Дончев от ГЕРБ пред публицисти в Народното събрание. Той акцентира, че ГЕРБ са подготвени с повече от един състав на Министерски съвет според от потребностите на обстановката. 

Дончев смята за неверна тактичност да се слагат условия при търсене на поддръжка и подсети, че всички са влезнали в този диалог с изискването, че вторият нямало да поддържа първия, само че първият да поддържа втория. 

" Въпреки че не обичаме да ни слагат изискване, макар че всички български жители, които са ни подкрепили, не обичат да ни се слагат условия - участваме в тези диалози ", уточни той, представен от настоящо.ком. 

" Видни са напъните да се образува в този парламент болшинство, което да може да приема законите, само че преди този момент да може да излъчи обикновено, титулярно, работещо държавно управление. За тази цел е належащо да има единодушие, единство на волята сред повече от една политическа мощ във връзка с няколко неща. Първото е обща законодателна стратегия. Второто е синхрон в политиките, които би трябвало да се организират тук в Народното събрание и Министерски съвет. Третото е единодушие във връзка с държавно управление, което включва и персоналният състав. Когато приказваме за Министерски съвет, личността, нейните лични и професионални, са от голямо значение. Извървели сме една трета от пътя. Имаме виждане във връзка с законодателната стратегия. Очаквам техническа и експертна работа във връзка с политики. Ако сравните стратегиите на първата и втората политическа мощ - в тях има доста съществени разлики и то не може да се работи по системата минимум общо кратно. Тук приказваме за проверка в посока натурализъм ", добави Дончев. 

Според него сме в необикновена обстановка и ГЕРБ са склонни на някои взаимни отстъпки. " Когато търсиш поддръжка, тъй като ние сме в хипотезата вторият да търси поддръжка от първия, даваш причини ", посочи Дончев. 

Дончев счита, че да се извърви пътя до край, би трябвало да има съглашение. Това ще отнеме време. Тук не става дума един или двама водачи да си приказват, тук би трябвало да се съберат екипите. Оттам нататък всичко останало е техника или технологии. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР