ГЕРБ има твърде много забележки към управляващите относно бюджета и

...
ГЕРБ има твърде много забележки към управляващите относно бюджета и
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Плашещо е само ГЕРБ да е реактивна, а правителството да е неадекватно

" ГЕРБ има прекалено много забележки към ръководещите по отношение на бюджета и реакцията по отношение на събитията в Украйна. Забележки във връзка държанието на ръководещите и поради неналичието на единение от тяхна страна. ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните дейности в Украйна. В обединението партиите са идеологически тотално разнообразни, сплотява ги само разпределението на властта. Изпитах позор по какъв начин две партии в страна член на НАТО и на Европейски Съюз се държат по сходен метод - " Възраждане " и Българска социалистическа партия ".

Това сподели пред БНР ръководителят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова.

По тематиката с гръцката газова връзка тя акцентира, че планът не е подготвен, само че доста се е направило по него.

" В елементи сме обяснили всичко за този план. Няма съзнателно закъснение, а за задълбочаване с обжалване на процедура. По-важният въпрос е за какво съвсем година няма развиване. Ако ГЕРБ управляваше до края на декември 2021 година, този план щеше да бъде подготвен. Въпросът би трябвало да бъде ориентиран към служебните държавни управления на Румен Радев и към постоянното държавно управление ".

В предаването " Неделя 150 " Атанасова добави:

" Правителството няма единодушие по отношение на протичащото се в Украйна. Министърът на защитата има друг прочит на обстановката. Министърът на вътрешните работи пази Паметника на руската войска непрекъснато. Зад декларацията стана ясно, че и ръководещото болшинство няма единна позиция. Вчера съветските медии цитираха президента Румен Радев в подтекста на това, че е признал, че Русия ще победи във войната. Не мисля, че изглеждаме добре нито в страната си, нито на открито. По-плашещото е, че само ГЕРБ е реактивна, не ръководещите ".

Тя е безапелационна, че бюджетът е комплициран и е " бюджет на тримесечието и не дава отговор на настоящата конюнктура, също така е по-инфлационен ".

" Щеше да е вярно бюджетът да бъде спрян поради обстановката в Украйна и да се осмисли ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР