ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала

...
ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика

ГЕРБ има последния късмет да поеме политическата отговорност за неуспеха на своята политика и да предложи съответни решения. Това сподели от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който прочете декларация от името на парламентарната група за посланията и целите през новия политически сезон.

„ Смяна на министрите – какво от това? Промяна на формулата – какво от това? Предсрочни избори – и какво от това? По-важният въпрос за нас от Движение за права и свободи е какво да се прави по-късно. Как и по какъв метод да се възстановим демократичните механизми на ръководство и по какъв начин да се построи още веднъж престижът на държавността. Как да се възвърне нормалността? Как да стартираме още веднъж разговора с жителите? Това са проблемите – за реанимиране на държавността, което е съществена тематика на сегашния парламентарен сезон “, сподели още Карадайъ.

Той уточни, че общата цел е да се избави държавността. „ Целта е да работим твърдо за правата и свободите на жителите. Нужна е ясна стратегия за нов вид ръководство. Ред е на специалистите и на обединителните хрумвания. Предупрежденията ми от първия ден са върху главния политически индивид и тяхната отговорност за ръководството на страната и грижа за жителите.

При тази остра рецесия на държавността от Движение за права и свободи заявяваме, че е значимо възобновяване на дискурса във всичките му типове, одобряване на експертността във взимането на политически решения, разговорът сред партиите. ГЕРБ има последния късмет да поеме политическата отговорност за неуспеха на своята политика и да предложи съответни решения -днес, тъй като на следващия ден ще е късно. Формулата на властта е неверна и в случай че не се промени, нищо няма да се промени “, сподели още Карадайъ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР