ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа

...
ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа
Коментари Харесай

Станаха ясни номинациите на СДС за евролистата с ГЕРБ

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се споразумяха да вземат участие с единна листа на европейските избори. Това сподели на брифинг зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прочете текста на съглашението сред двете политически сили, което беше подписано от ръководителите на двете политически сили Бойко Борисов и Румен Христов, съобщи кореспондент на Novini.bg

Целта е да изпратим оптимален брой депутати, което е гаранция за опазване на духа и полезностите на Евриопа. Избраните евродепутати поемат ангажимент през целия амндат да бъдат част от ЕНП. В листата е планувано място за двама представители на Съюз на демократичните сили, единият от тях - на шесто място. В предизборните материали ще участват знаците на ГЕРБ. Съюз на демократичните сили и ЕНП. Ще работим за Шщенген, срещу Европа на две скорости, съобщи Цветанов.

Съюз на демократичните сили декларира, че ще даде всички сили за едно сполучливо явяване на тези избори, сподели ръководителят на партията Румен Христов. Номинациите бяха сложен развой, мъчно решение. В последна сметка се съобразихме с това кой ще способства най-вече за общото явяване на евроизборите. Имахме 15 номинации, отказахме се трима души - аз, господин Владимир Кисьов и моят заместител Теодор Петков. Номинираните са Александър Йорданов, някогашен дипломат в Пола и Македония и ръководител на 36-то Народното събрание – на шесто място в листата, както и основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров, който се чака да бута листата напред, уточни Христов.

Одобрихме това, което Съюз на демократичните сили са избрали, с цел да се борим взаимно за добър еврорезултат. Александър Йорданов е знаков човек от Съюз на демократичните сили. Можем да подсигуряваме, че нашите структури ще работят еднкаво добре за всички претенденти и такива номерца, каквито си правеха наши сестрински партии с преференциите, няма да позволяваме, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР