ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумяха и ротация ще има. Мария

...
ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумяха и ротация ще има. Мария
Коментари Харесай

Първи политически реакции след вестта за новото правителство

ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумяха и ротация ще има. Мария Габриел върна изпълнен мандата за сформиране на държавно управление.  След тази дълго чакана политическа новина не закъсняха и първите политически реакции. Вижте ги:

" Кабинетът, който беше показан пр

ед президента Румен Радев, не е друг от анонсирания преди 24 часа. Тогава от ПП-ДБ споделиха, че това е недопустимо за тях. Имаме два разновидността. Ако те гласоподават този кабинет, това значи следващо изменничество към техните гласоподаватели. Може и да са се договорили, само че и в двата разновидността това е неприятно за българските жители ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

" Наблюдаваме фарс, извънредно позорен за всеки български гласоподавател ". Така Тошко Йорданов от „ ИТН ” разяснява процедурата по връщането на осъществявания първи мандат на ГЕРБ-СДС.

Той дефинира договарянията сред първите две политически сили като „ мафиотско изнудване, в което две банди се карат кой да рекетира квартала ”. Йорданов позволи, че показаният от Мария Габриел състав за идващ Министерски съвет може въобще да не е координиран с ПП-ДБ. Депутатът позволи, че държавното управление може да не бъде подкрепено в пленарна зала даже от групите на партиите, които вземат участие в него, написа " Нова ".

 

" ГЕРБ на процедура направиха политическо ликвидиране. Те убиха ПП-ДБ. Подозирам, че идващото нещо, което ще се случи, защото тази групировка към този момент потъва под десетте %, е на идващите европейски избори да има тежка преференциална борба сред хората от Политическа партия и Демократична България. Те ще се самоизбият. Не имам вяра, че тази групировка ще оцелее през идващите шест месеца. Както нямам доверие, че това държавно управление ще изкара до есента ". Това съобщи водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов, разяснявайки върнатия изпълнен мандат на президента от страна на Мария Габриел.

По думите му все още " на процедура Борисов разполага с цялостната власт, само че официално я споделя с ПП-ДБ ", добави Костадинов. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР