ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат

...
ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат
Коментари Харесай

Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим

ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и свадите продължат, предвижда зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски

Служебният кабинет би трябвало да е самостоятелен, само че не е. Виждаме, че той се управлява от Бойко Борисов, че се назначава от него. Лидерът на ГЕРБ дефинира дейностите – уволненията и назначенията в другите организации. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

След като в новата Конституция е записано, че Народното събрание ще продължи да работи до провеждането на избори, е обикновено същото това Народно заседание да има опцията и да организира както парламентарният надзор върху държавното управление, по този начин и другият инструмент, а точно избор на съмнение, добави той.

След като обаче водещата го пита какъв е смисъла от това, при изискване, че не може да бъде свалено държавното управление от парламентарните сили, социалистът отговори, че вотът не е единствено гласоподаване и математика, а е политическо обръщение. Целта е да се покаже на обществото минусите на даден кабинет, изясни той.

„ Народните представители ще покажат имат вяра ли, че в България има самостоятелен длъжностен кабинет. След това президентът би трябвало да реши дали има потребност от такова държавно управление. Затова първото нещо, което направихме след свадите е, да призовем Радев да смени Главчев. Това е естественото. Няма потребност да вършат рокади в министерствата и да назначават партийни водачи “, разяснява Свиленски. 

„ Главчев на третия ден си сподели зависимостите. Когато всички сме обезпокоени за честността на вота, излиза служебният министър председател и ми предлага заместник-председателят на ГЕРБ. Сега остава да издигне и някой заместител от „ смяната “. Свършиха ли се посланиците, консулите, та стигнахме да заместник-председателите? “, попита той.

Заместник ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ съпостави връзките сред ГЕРБ и ПП-ДБ като тези в развеждащо се семейство, което вади на показ мръсното си долни дрехи. „ Има още какво да разчистват. Ще продължат уволненията и свадите “, пророкува той.

Къде в Конституцията е записано, че този длъжностен кабинет би трябвало да се закълне в Народното събрание, попита депутатът. 

„ Този, който назначава, пред него би трябвало да е клетвата. Той носи отговорност. Както виждате служебният министър председател до него насочи искане за промяна на министър “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР