ГЕРБ и ПП-ДБ намериха удобновреме за преговорите по ротацията. След

...
ГЕРБ и ПП-ДБ намериха удобновреме за преговорите по ротацията. След
Коментари Харесай

Борисов с оферта към ПП-ДБ: ГЕРБ взима всички министри, дава им МВнР и регулаторите

ГЕРБ и ПП-ДБ откриха удобновреме за договарянията по ротацията. След няколко разнообразни поръчки и предложения, сътрудниците взеха решение да разговарятв късния следобяд в събота. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че няма да седне на масата на договарянията, само че благодари за поканата. Той акцентира, че Мария Габриел сама ще взима решения за министрите в кабинета, само че даде и своето мнение по отношение на някои министерски кресла.

" Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, само че в случай че Мария Габриел може да работи с него, да работи. " Това сподели пред публицисти в Народното събрание Бойко Борисов.

В изявлението си Борисов нападна и спортното министерство:

" Вспортното министерство задържаха подкупи и има корумпирани министри. "

Борисов изясни и,че за първи път е схванал, че " министрите и ръководството на страната са второстепенни и ние сме страна на регулаторите ". Ипредложиоферта на ПП-ДБ:

" ГЕРБ взима всички министри, даваме им външно министерство и да предложат регулаторите да ги гласуваме единствено с техни хора "

От своя страна от ППпризовахаБойко Борисов за по-спокоен звук. Tе обявиха, че са подготвени да чуят предложенията на ГЕРБ за министри, регулатори и политики, само че посъветваха водача им да спре с епитетите.

„ Искам да дам съвет на Борисов - в случай че желае да преговари, да пристигна на следващия ден на срещата и да приказваме по всичките тези тематики. Ако желае да делегира Мария Габриел - да делегира на драго сърце. Утре ще приказваме и с нея също, само че тази концепция, хем да делегира, хем да договаря през камерите, е неуместна “, това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пред медиите в Народното събрание.

Петков насочи предизвестие към Бойко Борисов, като сподели:

„ Искам да предупредя Борисов да спре да дава прилагателни. Вчера някой бил „ послушко “, през днешния ден някой бил „ подкупен “. Предупреждението от страна на Петков пристигна след изявление на водача на ГЕРБ от конгреса в Букурещ, който назова Денков „ послушко “ и добави, че не желае и Мария Габриел да бъде по този начин.

Ген. Атанас Атанасовпък прикани Борисов да поговори в другарска испокойна конюнктура:

„ Понеже не бях в Букурещ и очевидно адреналинът ми е по-нисък, а моят другар Бойко Борисов се е заредил с доста адреналин в Букурещ и желая, другарски, да го помоля да пристигна на следващия ден и да седнем най-внимателно в спокойна конюнктура да приказваме. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР