ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го

...
ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го
Коментари Харесай

Левицата и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона

ГЕРБ и ПП-ДБ желаят да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, безапелационни са от " Левицата "

Водачът на листата на " Левицата " във Втори МИР Бургас повдигна значими въпроси по отношение на бъдещето на нефтената рафинерия на конференция в морския град.

Той е безапелационен, че ГЕРБ и ПП-ДБ вършат всичко допустимо, с цел да съсипят нефтокомбината и да принудят притежателя му да го продаде на безценица.

Натискът против стратегическия вложител ще докара до доста увеличение на цената на горивата и нанесе голям удар върху стопанската система на Бургаска област, сигнализира Петков. Той подсигурява, че депутатите на " Левицата "  в идващия парламент ще се борят против " октопода ", който се пробва да постави ръка върху работещи браншове в българската стопанска система.

" Левицата " прави дейна акция в Бургаско, а през днешния ден им следва среща с гласоподаватели в Каблешково.

В листата на политическото обединяване участват знакови имена като легендата, ръководителят на Общински съвет Карнобат, адв., доц.  и други.

" Започнахме съществено в Бургаска област, а в идващите дни предвиждаме редица срещи с хора, жители и организации. Интересът към нас е сериозен и имаме вяра, че на тези избори ще имаме доста добър резултат. В много от общините сме създали стратегия, която прецизно ще следваме. Виждаме едно схващане от страна на хората. Има и напрежение от протичащото се в политическия живот и предпочитание за смяната ", сподели Антон Коджабашев, регионален ръководител на АБВ, член на Изпълнителното бюро на партията, която е съдружен сътрудник в обединяване „ Левицата “.

Вижте във видеото:



Петър Първанов, който е зам.-председател на „ Левицата “, както и водач на листата в Плевен акцентира, че обединението прави акция измежду хората и се пробва да опише „ невероятните истории “ от протичащото се с ръководството на страната през последните години.

„ Зная, че доста от хората са изтощени от избори и не желаят да гласоподават. Те желаят промяна на политическия хайлайф! Вариантът това да се случи е да накараме гласоподавателите да излязат и гласоподават, тъй като това е шансът да сменим това политическо статукво, което през последните три години през няколко месеца ни праща на избори. Превърнаха Народното събрание в цирк, а не в най-висшата институция в страната. Те си направиха едни измислени промени в Конституцията, които им разрешават да вземат пари и отвреме-навреме да вървят. Народно събрание се трансформира в пасмина на кради и измамници. Сигурен съм, че половината имат и престъпни регистрации и ги държат на трупчета “, съобщи Петър Първанов.

Той е безапелационен, че „ Левицата “ и партиите в нея в продължение на 10 години демонстрират резистентност и бранят ползите на България. За този интервал не се предадоха на нито едно посолство, нито предадоха ползите на страната.

Вижте още във видеото:



Румен Петков от своя страна е уверен, че най-уродливото лице на политиката е симбиозата сред ГЕРБ и ПП-ДБ, позната на обществото като така наречен " Сглобка ".

„ Те нямат мярка, нито корсет на грабливостта. За тях 1,5 млн. лв. кеш е нещо обикновено. Тези видове са хора, които никакъв по мярка подкуп не им е непознат, и това е очевидно освен от тези записи, които слушаме в последните дни, а от цялостното им държание. Неприемането на ограничения от страна на прокуратурата, е втрещяващо. Удивен съм, че сега витае въпросът от кое място е записът на Политическа партия, а не какво звучи, тъй като в него се моли към съответен предприемач да даде 1,5 млн.лева, акцентира се, че има кеш, който би трябвало да се изпере…и прокуратурата стои безучастно “, сподели от своя страна Румен Петков.

По думите му България е част от корупцията в Европа.

Румен Петков заяви, че е подал тъжба за една от „ най-големите злоупотреби “ в Европейската комисия – договорът с „ Пфайзер “. Сигналът е подаден в Европейската прокуратурата и е ориентиран към ръководителя на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен.

„ Това е върхът на айсберга на корупцията на тази Европейска комисия. Нейният предмет е неналичието на бистрота и унищожаването на документи. Според обществена информация, Фон дер Лейен е провела диалог с изпълнителния шеф на „ Пфайзер “, обменяли са писмена преписка, която по-късно е унищожена. В жалбата наблягам спорът на ползи и нарушение на процедурите на договаряния, които се водят зад тила не просто на Европейския парламент, само че и институционално на Европейската комисия. Договорът е в ущърб на жителите на Европейски Съюз. Водят се договаряния с един съответен снабдител на ваксини и имаме ангажимент към фамилията на Фон дер Лайен – нейният брачен партньор. Това е легитимиране на корупцията на най-високо равнище и аз ще се обърна към нашите сънародници – всеки, който се усеща ощетен и има близки, които са потърпевши от насилственото имунизиране, да се обърне към Европейската прокуратура “, прикани Румен Петков.

Вижте още по тематиката във видеото:



Водачът на листата на „ Левицата “ Румен Петков засегна и друга значима тематика – стратегическото бъдеще на рафинерията в Бургас.

„ В продължение на повече от година се опитваме да подчертаем, че всички дейности, включително и за контрола на българските институции за работата на рафинерията, би трябвало да бъдат съответни, законови и да се подсигурява нормалността във взаимоотношения, прецизността в инспекциите “, сподели Румен Петков и напомни, че силовото използване на ограничения против рафинерията наподобяват като опит за завладяване на този бизнес или принуждаване на сегашния му притежател да го продаде на безценица.

„ Държавата умишлено основава напрежение към най-солидната рафинерия от позиция на качество и гарантиране на околната среда на територията на Европа. Нашите старания да се подсигурява нормалност в работата на рафинерията ще продължат, тъй като последният удар, който бе нанесен против тях, докара до оскъпяване на превоза на горивата. Към този стадий имам всички учредения да считам, че рафинерията поема това за своя сметка, с цел да задържи цената на горивата към крайния консуматор, само че не е ясно докога ще може да продължи “, добави още лидерът на „ Левицата “.

Според него, в случай че не се спрат „ насилствените интервенции “ против „ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще се стигне до непостижимо за крайните консуматори повишаване на дизела и бензина.

Румен Петков уточни, че последното държавно управление е вложило 100 млн.лева във военната база в „ Кабиле “, където обаче ще се разположи непозната армия. В същото време българската войска е пред злополука.

„ Ние към този момент ставаме ненужни – нито на Европейски Съюз, нито на НАТО, тъй като нямаме войска. Заради това никой не се преценява с нас. Имаме невъоръжени войскови поделения. Авиацията ни е срината – през 1989 година имахме 300 самолета, а през днешния ден са 3. Платили сме 3 милиарда за едни самолети, които не знаем по кое време ще дойдат, нямаме никаква бронетехника “, добави той.

Вижте още във видеото:



Листата на " Левицата " във Втори МИР Бургас:

1. Румен Йорданов Петков

2. Севда Георгиева Гайдарова-Димитрова

3. Маргарита Стаматова Стаматова

4. Камен Димитров Сейменлийски

5. Гергана Неделчева Георгиева

6. Георги Сталев Георгиев

7. Силвия Александрова Лецковска

8. Юлияна Недялкова Мръчкова

9. Ирена Георгиева Михайлова

10. Николай Тодоров Тодоров

11. Антон Боянов Коджабашев

12. Мехмед Мустафа Мехмед

13. Недка Стоянова Абрашева

14. Радостина Стайкова Каишева

15. Биляна Евгениева Байчева

16. Стоян Костов Стоянов

17. Деница Добрева Стирянова

18. Боян Добрев Иванов

19. Марияна Иванова Димитрова

20. Ива Динкова Тамахкярова

21. Гергана Красимирова Кметска

22. Ваня Георгиева Имперова

23. Яни Бойчев Бойчев

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР