ГЕРБ и патриотите се опитват да ни върнат в каменната

...
ГЕРБ и патриотите се опитват да ни върнат в каменната
Коментари Харесай

”Зелено движение”: ГЕРБ и патриотите превръщат порядъчни граждани в престъпници

ГЕРБ и патриотите се пробват да ни върнат в каменната епоха и да трансфорат порядъчни жители в нарушители. Това оповестиха в своя позиция от ”Зелено придвижване ”. Повод за недоволството им е вчерашната смяна в Наказателния кодекс, която Народното събрание одобри на второ четене по предложение на ГЕРБ. Според нея се плануват до 10 години затвор и санкция до 15 000 лв. за всички, които провеждат нерегламентиран публичен превоз на хора.
Ето и какво гласи позицията на " Зелено придвижване ":

" Зелено придвижване е изумено от пируетите на ръководещото болшинство, което през днешния ден прокара 10 години затвор за споделените пътувания. Типично по даникириловски – през преходните разпореждания на… Кодекса за комерсиалното мореплаване.

ГЕРБ изяснява, че по този начин удрят незаконните таксиметрови услуги. Всъщност вкарват в сивата зона групите в обществените мрежи за общи пътувания и шерване на разноските за тях. Услугата в тези групи е желана, тъй като е бърза и на добра цена. В същото време е чудесна и за природата, и за пестенето на запаси. Четирима индивида в една кола е по-добре от един.

Това към този момент не е бъдещето. Това е сегашното. Колкото и да се пробват, депутатите не могат да спрат новите технологии. Не че властта не се пробва да го прави. През 2015 година забрани услугата UBER и сходни. От години водят битка за мощни регулации и върху отдаването на стаи и жилища за кратковременен наем. Вероятно с концепцията да оказват помощ на огромните хотелиери и таксиметрови компании. Което вършат от години с неуместните написания на различен екологичен превоз – железопътния.

Сметките демонстрират, че споделените пътувания и хотелиерски услуги икономисват на обществото построяването на стотици нови хотели и покупката на хиляди коли. Тази наклонност ще се задълбочава. Тя ще отслабва натискът за заличаване на зелени площи за строителство на здания и паркинги. Споделената стопанска система би трябвало да бъде насърчавана, а не да ѝ се пречи.

Мнозинството на ГЕРБ и патриотите е аналогово и принадлежи на 20 век. Няма по какъв начин да ни върне в каменната епоха, само че се пробва по всевъзможни способи. Като трансформира порядъчни жители в нарушители. Когато и да си върви, все ще е късно.

Призоваваме президента Радев да наложи несъгласие над срамната възбрана. Защото живеем в 21 век и желаеме България да бъде водач а не на опашката! "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР