„ГЕРБ и Обединени патриоти са събрали различни идеи, лансирани в

...
„ГЕРБ и Обединени патриоти са събрали различни идеи, лансирани в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: ГЕРБ и ОП са събрали различни идеи, лансирани в отделни програми

„ ГЕРБ и Обединени патриоти са събрали разнообразни хрумвания, стартирани в обособени стратегии ", съобщи водачът на БСП-София Калоян Паргов по време на конференция в централата на партията.

Според него стопанската система е нещото, което интересува всички и от това зависят проектите на хората за идващите години.

„ Управляващите са показали два съществени казуса - административна тежест и финансов пазар. Административната тежест в последните 10 години може да бъде оценена по способността и желанието на бизнеса да влага в България или да бяга със своите капитали отвън страната и директните задгранични вложения, които са спаднали фрапантно от 2007г. насам. Капиталовият пазар е част от програмата на Българска социалистическа партия. Преди обаче да има подобен пазар, би трябвало да имаме настояща стопанска система ", изясни той.

По думите му програмата на ГЕРБ и Оперативна програма е пасмина от разнообразни хрумвания, стартирани в разнообразни стратегии.
По отношение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Паргов съобщи, че са записани 3 целта - консенсус, конкурентоспособност и кохезионна политика.

„ Консенсус защо обаче? За кохезионната политика - всички се интересуват дали, какво и на какъв симптом ще получи страната ни. Въпросът е и защо желаеме тези пари и те каква добавена стойност ще имат и към стопанската система като цяло. С бетон и асфалт мъчно се реализира резистентен стопански напредък. Председателството е опция, която ние би трябвало да си дадем сметка, че би трябвало да оползотворим ", сподели още той.

Паргов съобщи, че в графата външна политика приказваме за Шенген и Еврозона.

„ Те се преписват от стратегия на стратегия и са част от неуспеха на ГЕРБ. Тази тематика беше част и от първия мандат на Борисов ", разяснява той.

Калоян Паргов съобщи, че целите на Българска социалистическа партия са ясни и са записани в програмата на партията.
„ Това е единствената опция за България. Алтернативният бюджет, който ще изготвим, се базира на - обучение, приходи и сигурност. По тези тематики ще търсим и консенсус ", заключи Калоян Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР