ГЕРБ и Информационно обслужване подмениха вота на българите граждани. Изборният

...
ГЕРБ и Информационно обслужване подмениха вота на българите граждани. Изборният
Коментари Харесай

Симеон Славчев, ПП МИР: ГЕРБ и Информационно обслужване подмениха вота на българите

ГЕРБ и Информационно обслужване подмениха вота на българите жители. Изборният резултат е изцяло сменен и за това (Морал, Инициативност, Родолюбие) дружно с други партии, взели участие на парламентарните избори, пускат групов иск за анулиране на изборите в Конституционния съд.
Това съобщи ръководителят на Политическа партия МИР в предаването " Ние българите " по телевизия Евроком.
Той разкри и за всеобща замяна на гласове на Политическа партия МИР. " Протоколите от машинното гласоподаване излизат от машина, само че по-късно те се нанасят ръчно в общия протокол в изборната секция. Така гласовете се трансферират в общия протокол и се сборуват и там се позволяват умишлени неточности, което на процедура подменя целия избор на българските жители ", съобщи Симеон Славчев.
" Давам ви съответен образец с изборната секция във Виена, където Политическа партия МИР има своя партийна организация с над 50 члена. Оттам ми звъннаха и питаха по какъв начин е допустимо, откакто са дали своят вот над 100 българи за партия МИР, в протокола да написа, че гласовете за МИР са нула ", съобщи още Симеон Славчев.
Той разкри, че от Политическа партия МИР имат голям брой сигнали за тази замяна от съвсем всеки един изборен регион и всеки един от подателите на сигналите е подготвен да разкрие името си. Председателят на Политическа партия МИР разяснява, че това се е случило с всички извънпарламентарни партии, които не могат да си разрешат да имат покровители, а облагодетелствани са всички партии на статуквото.
" Най-фрапантният случай е във Велинград и цялата област Пазарджик. Оттам получихме сигнал, че ръководителите на секционните изборни комисии не са били позволени в РИК, където се нанасят протоколите електронно. Това единствено по себе си е скандално, тъй като жестоко е нарушен законът, съгласно който всеки ръководител на СИК би трябвало да участва на електронното въвеждане на протокола. Друго жестоко нарушаване на закона е, че чувалите с бюлетините не са признати в РИК, а са върнати назад в община Велинград и са се озовали във фоайето на общината във Велинград. Всичко това е нападение против демокрацията в България ", разяснява Симеон Славчев.
 Политическа партия МИР: Касиране на вота, напълно машинно гласоподаване и нови избори Политическа партия МИР: Касиране на вота, напълно машинно гласоподаване и нови избори
Политическа партия МИР желае анулиране на вота поради неприятната организация и всеобщо сбърканите и сменени изборни протоколи от всички изборни секции....
Той съобщи, че едно от главните претенции на Политическа партия МИР към новото Народно заседание е неотложно да бъде изменен Изборния кодекс и да бъде отстранена тази хибридна система за изборите. От партия МИР оферират вотът да бъде единствено посредством машинно гласоподаване, тъй като единствено по този начин ще могат да се проведат почтени избори и да се прекъсне един път за постоянно подмяната на вота на българските жители.
“Чрез напълно машинно гласоподаване ще се отстрани човешката интервенция, субективния фактор в изборния развой. Още преди година и половина Политическа партия МИР предложи цялостното въвеждане на машинното гласоподаване, само че ръководещите се уплашиха от провеждането на почтени избори и направиха промени в Изборния кодекс в последния миг, вкарвайки хибридния вид сред машинно гласоподаване и гласоподаване с хартиена бюлетина. А това породи този безпорядък в целия избирателен развой и огромните нарушавания и операции ”, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Той изиска незабавно, след приемане на измененията в Изборния кодекс, да се разпусне Народното събрание, да се назначи служебено държавно управление от президента Румен Радев и да се проведат почтени избори посредством напълно машинно гласоподаване.
Политическа партия МИР приготвят и всеобщ митинг в триъгълника на властта против подмяната на вота на българските жители и за незабавната смяна на Изборния кодекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР