ГЕРБ и Има такъв народ са като ансамбъл по синхронно

...
ГЕРБ и Има такъв народ са като ансамбъл по синхронно
Коментари Харесай

Мая Манолова: Никой няма да говори повече с `Има такъв народ` |

ГЕРБ и " ИТН " са като отбор по синхронно плуване. Очевидно с ИТН повече няма да има връзка от нито една парламентарна група, съобщи ръководителят на парламентарната група на " Изправи се, България! Ние Идваме " Мая Манолова в коридорите на Народното събрание. 

Думите ѝ са в коментар на абсурда с Татяна Дончева и Радостин Василев (ИТН).

Вчера в предаването  " Студио Х " водено от Тошко Йорданов по 7/8 TV, националният представител адв. Радостин Василев направи заяви, че депутатът от ИБГНИ Татяна Дончева е желала да разцепи Има Такъв Народ и е злословила против членове на личната си група, като предложила и рушвет, чиято сума била изписана на листче.

Дончева отхвърли това. Тя сподели, че диалози е имало, само че не и опити за разединение на групата и предложение за рушвет. Депутатката се зарече да съди източника на тази информация.

Мая Манолова отхвърли да разяснява дали е знаела за въпросната среща сред Дончева и Василев. По думите ѝ не е работа на парламентарната група да знае " кой с кого се среща в или отвън Народното събрание ".

Според нея е показателно, че прокуратурата не се е самосезирала нито около скандалните фотоси на спящия някогашен министър председател Борисов до шкафчето с парите, нито около 70-те милиона такса " успокоение " в хазарта, а се е самосезирала по този проблем. 

" Показателно е, че сега, в който правната комисия се занимава със закриване на спецсъдилища и спецпрокуратурата, те се самосезираха против народен представител, който е острието на настояването да бъдат закрити тези структури ", съобщи Мая Манолова. 

По думите ѝ след " следващата конспирация от страна на Има Такъв Народ, парламентаризмът напряко загреба дъното ".

" Заради нас ли те три пъти не можаха да създадат държавно управление? Кой е главният съперник на " ИТН ", ние ли ", попита Манолова. 

Коментар по случая направи и самият Радостин Василев:

" Случаят е честен. Това, което споделих, е истината – не съм внушавал неща, не съм си измислил неща, които не са се случили. Казусът демонстрира какво се е случвало дълги години обратно – и в коридорите на Народното събрание, и отвън него ". 

Василев съобщи, че не е направил изказване по какъв начин някой му е предложил рушвет, а в изявлението е споделил тъкмо какво му се е случило като юрист, който прави оценка на обстоятелствата, без да набеждава никого в нещо нестабилно .

Според него Татяна Дончева очевидно си е мислела, че в случай че прекара час и половина, обиждайки хора от своята парламентарна група, ще завоюва неговото доверие. 

" Ако госпожа Дончева има смелостта да ме съди, тогава ще би трябвало да се сблъска с още по-тежка реалност. Пред моята адвокатска адвокатска фирма има видеокамери, на които се вижда по какъв начин Дончева влиза и след това излиза ", сподели Василев. 

Радостин Василев сподели още, че срещата е била съгласувана с управлението на партията му, което съгласно Дончева се състои от " тамагочита ", и по тази причина тя се е интересувала от депутати отвън управлението на " ИТН ". 

" Листчета нямам, не са останали при мен, най-вероятно са си в нея. Нищо не вардя. Не ви апелирам да ми вярвате, всеки приема обективната истина както е. След като съм излязъл и съм го направил, значи надали ви неистина ", сподели Радостин Василев. 

Председател на парламентарна група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов направи лаконичен коментар в коридорите на Народното събрание:

" Мен ми наподобява подозрително по принцип. " Той не посочи какво има поради.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР