ГЕРБ и ДПС влязоха в предизборна кампания още през декември,

...
ГЕРБ и ДПС влязоха в предизборна кампания още през декември,
Коментари Харесай

Правен експерт: Налице е нежелание на политиците да доведат реформата в Конституцията до край

ГЕРБ и Движение за права и свободи влязоха в предизборна акция още през декември, незабавно след приемането на измененията в Конституцията, тъй че това предстоящо ще се отрази и на резултата на изборите на ПП-ДБ. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Биляна Гяуорова Вегертседер от Института за правни начинания.

„ През цялото време ГЕРБ и Движение за права и свободи приказват на своите твърди ядра и със всичките си дейности те вървяха към този предварителен избор. На процедура те посочваха, че ръководството, което се реализираше в страната освен през последните 10 месеца, само че и преди този момент, е някак несериозно и безконтролно “, разяснява тя.
ПП-ДБ не съумяха да разиграят главния си приоритет с смяната в Конституцията, тъй като когато се вършат такива съществени промени, е належащо малко повече време, с цел да могат те да се разпрострат и да се уплътнят със наличие. Това е сложено „ на трупчета “ сега, тъй като с решението на Народното събрание да излезе във почивка и да не заседава, се нарушава осъществяването на периодите, които бяха планувани в самите промени на Конституцията.
Според Биляна Вегертседер в случай че това време беше обещано и беше признат Законът за правосъдната власт, евентуално нямаше да се стигне до този безпорядък. За мен е налице едно отвращение да се доведат тези промени до край и хаосът е провокиран от забързването на всички процеси, както юридически, по този начин и политически, означи още тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР