ГЕРБ и ДПС вече не искат комисията в НС да

...
ГЕРБ и ДПС вече не искат комисията в НС да
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС бойкотираха изслушването на магистрати в комисията за Нотариуса

ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент не желаят комисията в Народно събрание да изслушва магистрати за схемата на въздействие към Мартин Божанов-Нотариуса.

След като стана ясно, че най-вероятният сюжети е за следващи предварителни парламентарни избори, повторният опит за чуването на градския прокурор Илияна Кирилова се трансформира в цирк, тъй като депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи в комисията взеха решение да неодобряват съвещанието.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи и Маноил Манев от ГЕРБ приканиха да се приключи съвещанието на комисията, поради липса на кворум и в синхрон оповестиха, че съвещанието се употребява като „ предизборна акция “ от страна на „ Продължаваме промяната- Демократична България “

Председателят на комисията Никола Минчев (ПП-ДБ) напомни, че съгласно правилника, неналичието на кворум не пречи на изявленията и чуванията, само не може да се гласоподава.

Според ГЕРБ и Движение за права и свободи, подкрепени от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ обаче, откакто не бил гласуван дневен ред, нямало по какъв начин съвещанието да продължи. Така депутатите започнаха да се надвикват, до момента в който течеше чуването на апелативния прокурор Радослав Димов.

Пред депутатите Димов повтори, че знае за Нотариуса това, което е известно в професионалните среди - че той се е занимавал с имотни измами.

„ В " Осемте джуджета " съм ходил, само че в качеството си на клиент. Заведението е зад Софийския областен съд и там огромна част от съдиите вървят да обядват. Имаше изключителна кухня. А също така аз пребивавам на същата улица ", съобщи още Димов, който още веднъж повтори, че не е ходил в клуба SS, “ изясни Димов и добави, че не е виждал никакви прокурори в " Осемте джуджета ".

Докато вървеше чуването на апелативния прокурор, Хамид Хамид от Движение за права и свободи прикани „ Стига сме правили акция на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Прекратете съвещанието, тъй като няма кворум ".

В последна сметка Хамид напусна съвещанието с думите, „ Това е безусловно нелегално! "

Маноил Манев от ГЕРБ-СДС съобщи, че се е върнал, с цел да " призове за разсъдък " „ наложи се да се върна, с цел да ви запитвам вие какво вършиме тук? Няма по какъв начин да сме тук, с цел да си вършиме предизборната акция. Нищо не постигате с това да се събирате – викаме хора, тричаме ги, а в последна сметка всеки, който е пристигнал тук – ни споделят, че вие не можете да съберете тези данни, “ сподели Манев и прикани „ разпускайте този цирк и си правете предизборната комисията “.

Заради надвикването на депутатите градският прокурор Илияна Кирилова помоли депутатите „ да не ги подлагат на това мъчение да диспутирам между тях и в случай че ще ги изслушват, да го създадат “.

Пред депутатите тя отхвърли да е оказвала напън ърху прокурори по което и да било дело и ги прикани да създадат анкета за това.

Пред комисията трябваше да приказва и основният правосъден контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет Теодора Точкова за осъществените инспекции за възможното съществуване на нерегламентирани обвързаности на лица от правосъдната власт, само че тя напусна съвещанието с думите, че „ не може да приказва, в случай че няма кворум “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР