ГЕРБ и ДПС нямат перспектива да отиват на нови избори

...
ГЕРБ и ДПС нямат перспектива да отиват на нови избори
Коментари Харесай

Красен Станчев: ГЕРБ и ДПС не мислят за нови избори, ще управляват дълго

ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат вероятност да отиват на нови избори и даже не мислят за това. В това бе безапелационен пред БНР икономистът доцент Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система.

" Не виждам някакъв проблем в съставянето на държавно управление на релативно необятна нога - ГЕРБ с Движение за права и свободи и поддръжка отсам и оттова. Мисля, че могат да ръководят релативно дълго - най-малко до момента в който стартира работа новият Европейски парламент. Възможно е обособени хора да бъдат привлечени като специалисти ", разяснява той и акцентира, че е много слабо евентуално да има нови избори през есента..

Според него, ако за трети път ГЕРБ откажат да създадат държавно управление, откакто са спечелили изборите, това ще се отрази доста неприятно на представянето им на бъдещи избори. 

Доц. Станчев беше безапелационен, че новото държавно управление няма да бъде във формат експертен кабинет, а ще бъде коалиция с ясна политическа отговорност за него. 

" Онова, което се случва и на европейско, и на българско нива, е доста комплициран разговор сред тези, които в обозримо бъдеще постоянно ще бъдат коалиция - като ръководещи страната. ДПС и ГЕРБ нямат друга вероятност и по чисто правни аргументи. Ако до последните промени в Конституцията, главният прокурор, който и да е той, можеше да пази бандитите от обществото, в този момент политиците сами би трябвало да пазят себе си и бандитите. Което е прочут прогрес, то е демократична процедура ".

 България би трябвало да бъде по-решителна в поддръжката за Украйна, това ще се случи и на европейско ниво, посочи Красен Станчев:

" Това е най-важното, защото това е добре и за стопанската система, и за бъдещето. Някои политики на Европейски Съюз ще бъдат изменени към нещо по-добро и по-разумно. Политиките по зелената договорка и по минималната работна заплата ще бъдат омекотени.... Много значимо е, че ще бъде непокътнат конфедеративният темперамент на Европейски Съюз, което значи, че в региона на налозите, обществената политика и правораздаването ще има доста мощен народен детайл. Какъвто е първичният план на Европейски Съюз ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР