ГЕРБ и ДПС бранят главния прокурорВсяко едно поколение трябва да

...
ГЕРБ и ДПС бранят главния прокурорВсяко едно поколение трябва да
Коментари Харесай

Явор Божанков: На 2 октомври да кажем не на страха и не на ГЕРБ

ГЕРБ и Движение за права и свободи бранят основния прокурор
„ Всяко едно потомство би трябвало да се бори за своята самостоятелност, в това число и сега. Защото всички възрастни хора, които имат ниски пенсии, ниските приходи, неприятното опазване на здравето и некачествената инфраструктура – всичко това е резултат от ширеща се корупция, която в основата си има политически детайл. “ Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново Явор Божанков по Nova News.

Божанков даде за образец кмета на града, който се снима с Пеевски, тъй като очевидно по този метод схваща битката с корупцията. „ Борбата с корупцията минава през промяна в правосъдната система. Ние закрихме профилираните съдилища, които бяха инструмент за принуда. Това надалеч не е задоволително. Нов антикорупционен закон и опция да се апелират отводите на прокуратурата. Проблемът не е единствено в личността единствено на един основен прокурор. При Гешев проблемите ескалираха, само че те си бяха натрупвани и преди този момент. Необходима е промяна в Конституцията, само че мъчно в тази обстановка ще съберем 2/3 болшинство за такива промени, изключително поради съпротивата на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които бранят основния прокурор “, уточни той и добави, че сега България има потребност от постоянно държавно управление, което да се заеме с тези промени.

По думите му една промяна в държавното обвиняване би направила доста хора от ГЕРБ, а може би и самия Борисов клиенти на същото това държавно обвиняване. „ Тъй като всички кавги, които излязоха бяха мотив прокуратурата да се задейства, само че тя не го направи. Няма по какъв начин да чакаме, че ГЕРБ и Борисов биха взели участие в действителната промяна на прокуратурата. Важно е българските жители на 2 октомври да кажат каква България желаят. Дали България на Борисов или България свободна от него “, безапелационен е Явор Божанков.

Според него проблемите ще продължат и спора в Украйна няма да завърши скоро, а ние ще би трябвало да посрещнем следствията. „ Говоря за инфлация, цени, рецесията с енергоносителите – може би тази обстановка ще се задълбочи и утежни. За нас това значи, че не би трябвало да позволяваме спора да ескалира и ние да станем част от него. България би трябвало да се приготви да посрещне следствията. Затова ни би трябвало работещ кабинет, който да одобри бюджет и да обезщетява високите цени на електрическата енергия “, заключи той за настоящата вътрешно и външнополитическа конюнктура.

„ Нашата позиция е подбудена от българския народен интерес – би трябвало ли да преговаряме с „ Газпром “? Ние споделяме, че би трябвало да преговаряме с всеки вероятен източник и в случай че цената на „ Газпром “ е добра – ние би трябвало да преговаряме с тях. Позицията ни за спора е рационална. Той може да продължи с години и съм уверен, че всички ще загубим от него. Колкото по-скоро всички се върнат към дипломацията – толкоз по-добре за всички “, заключи той във връзка договарянията за доставки на синьо гориво.

В умозаключение Явор Божанков се обърна към българските жители с думите: „ Призовавам на 2 октомври да отворим нова страница и да кажем- не на страха, не на ГЕРБ. И да гласуваме с бюлетина номер 28 “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР