ГЕРБ е успял да вземе изборната победа по правилата на

...
ГЕРБ е успял да вземе изборната победа по правилата на
Коментари Харесай

ГЕРБ след вота: Картата е синя, бием в 24 от 31 района

ГЕРБ е съумял да вземе изборната победа по разпоредбите на политическите му съперници, само че никоя партия не е получила право да ръководи независимо. Това съобщи водачът на партията Бойко Борисов на умишлен брифинг в централата два дни след предварителния парламентарен избор. Той счита, че посредством резултатите народът е изпратил сигнал за потребност от политически консенсус.

„ Народът на никого не даде независимо право да ръководи. Народът сподели „ Стига сте враждували, намерете метод, тъй като всички гласоподаватели страдат еднообразно ”, съобщи Борисов.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Томислав Дончев разгласи, че след вота България към този момент е “синя ”, визирайки триумфа на партията му в огромна част от регионите.

“От 31 изборни региона ГЕРБ-СДС печели в 24, Движение за права и свободи в 5, а „ Продължаваме Промяната ” в 2 ”, посочи той. Дончев направи подробна разбивка на резултатите по региони, общини и демография, като заключи, че ГЕРБ е удовлетворен от резултата си.

“Техните правила, техните машини, техните назначения, отново ги бихме ”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и настоящото положение в страната.

“Откъде идва това самочувствие на Асен Василев когато е изгубил изборите и споделя „ Нека ГЕРБ да дойдат и да оправят нещата? Той знае какво е положението, в което остави страната. То е провал. Той знае какъв обран бостан е оставил ”, сподели още някогашният министър председател.

Борисов добави, че разпределението на депутатите сред 7-е партии минали бариерата за влизане в Народното събрание вещае мъчно образуване на държавно управление с мандата на ГЕРБ.

“Не виждам някакъв излаз – вид, в който ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи или с Янев, или с „ Възраждане ”, да ръководи, в случай, че ние сме най-праволинейната евроатлантическа партия с всичките си поръчки. Но не виждам и различен вид за ръководство. Ако те ни откажат на нас, ние ще откажем на тях ”, разгласи Борисов.

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР