„ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и мандатът заслужено

...
„ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и мандатът заслужено
Коментари Харесай

Иван Костов: ГЕРБ са в изолация, защото политиката не е угаждане на интереси

„ ГЕРБ е с най-голяма поддръжка от гласоподавателите и мандатът справедливо се дава на тази партия. Но ГЕРБ е в политическа изолираност. Вече няколко седмици те не си задават въпроса за какво са в тази изолираност. Но в случай че не намерят отговора, рискуват да останат изолирани и в бъдеще. Не се вижда опция да завоюват болшинство в Народното събрание “. Коментарът направи пред БНР някогашният министър председател Иван Костов.

Според него ГЕРБ са изпаднали в изолираност, тъй като „ политиката не е предоставяне и глезене на ползи “:

„ Политиката не е в отстъпки при митинги и угаждане при лобистки напън, не е облекчаване на страстите и възбудите на една или друга общественост. Не е следване на течението. Това го прави мъртвата риба и боклукът. Политиката е гонене на общото богатство, даже когато обществото не го схваща. Истинската политика е увещание и вдъхновяване на хората да дадат повече от себе си “.

В предаването „ 12+3 “ Костов добави:

„ Искам да кажа нещо насърчително за този, който ще поеме ориста на страната ни в свои ръце. Той ще има доверие да приложи противоепидемични ограничения, които лишеното от доверие ръководство на ГЕРБ нямаше по какъв начин да приложи. Той може да бъде по-силен в преодоляването на рецесията, тъй като разполага с доста по-мощен запас от доверие. Същото се отнася и за стопанската система. Това държавно управление ще има своите 100 дни, в които може да направи решителни неща, в това число да овладее рецесията “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР