ГЕРБ е партия на ситуационния консерватизъм. Така депутатът Тома Биков

...
ГЕРБ е партия на ситуационния консерватизъм. Така депутатът Тома Биков
Коментари Харесай

Биков: ГЕРБ е партия на ситуационния консерватизъм, това ни спаси през последните 2 години

ГЕРБ е партия на ситуационния консерватизъм. Така депутатът Тома Биков изясни честата промяна, даже и в границите на един ден, на позициите на водача си Бойко Борисов.

По думите му решенията се вземат съгласно обстановката, а не съгласно персонални стремежи и фантазии. А пък в случай че е прекомерно динамично времето, те се вземат по няколко пъти.

" Аз не мисля, че това е негативно качество. Мисля, че това е едно от нещата, което ни избави в последните две години ", изясни депутатът в студиото на Българска национална телевизия.

Диков уточни, че остава желанието да бъде подписано някакъв вид съглашение сред ГЕРБ и ПП/ДБ, като на този стадий са възприели израза на Росен Желязков " кооперация ", а не „ коалиция “, от която толкоз ревниво бягат ПП-ДБ.

Явно сътрудниците са стигнали до извода, че им би трябвало ясна дефиниция, която да стои зад образуваното болшинство, разяснява Биков и посочи, че едно от нещата, поради които е паднало държавното управление на Кирил Петков е точно неналичието на явен механизъм, по който да се взимат решенията.

Депутатът от ГЕРБ акцентира, че всички взаимни отстъпки по отношение на Политическа партия и Демократична България се вършат в името на това България да стартира да излиза от политическата рецесия. Защото в случай че се стигне до „ разпадане на седенката " за 3-4 месеца, това би било неуместно, а и няма да извърши задачите, които ръководещите са си сложили.

Запитан има ли съглашение за назначенията в регулаторите, Тома Биков съобщи, че в действителност се търсят експертите и специалистите, само че съгласно него е несвоевременно толково доста да се фиксираме в този проблем.

Той бе безапелационен, че ще бъде направена и правосъдната промяна, и конституционната промяна, само че това няма да е задоволително, остава песимистичен депутатът от ГЕРБ.

Въпреки това съгласно него острата политическа рецесия в България към този момент е отминала, а Българската страна устоя и не се срути. А това го навеждало на мисълта, че въпреки да има доста проблеми за решение, политическата система и демокрацията у нас работят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР