ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“, които свалиха управляващата коалиция, сега могат

...
ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“, които свалиха управляващата коалиция, сега могат
Коментари Харесай

Христо Проданов: Доказали сме, че с ГЕРБ и с ДПС няма как да участваме в кабинет

ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “, които смъкнаха ръководещата коалиция, в този момент могат да създадат всичко, от което не бяха удовлетворени

„ Политическата логичност изисква да бъдеш пореден в това, което правиш. В тази връзка ние в последните повече от 6-7 години сме извънредно безапелационни по отношението си към ГЕРБ и Движение за права и свободи. В тази връзка не е обикновено и е неистина към гласоподавателите да отидем и да вършим някакви взаимни диалози и опити за държавно управление с ГЕРБ. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Още от деня “ социалистът изясни, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “, които смъкнаха ръководещата коалиция, в този момент българските гласоподаватели са им дали цялостен мандат да могат да сформират държавно управление. „ Тоест могат да създадат всичко, от което не бяха удовлетворени и за което подлагаха на критика предходното държавно управление “, сподели още той. Проданов изясни, че ГЕРБ работят с “Възраждане “ и даде образци за това: „ Ние сме очевидци по какъв начин в 47-ото Народно заседание, особено ръководителят на парламентарната им група, за всяко едно от гласуванията споделяше на “Възраждане “ по кое време по какъв начин да гласоподават, по кое време да влязат в залата и да бутнат кворума. “

Относно евроатлантическите полезности социалистът съобщи: „ Тази теза беше вкарана от ГЕРБ, с цел да могат по тази линия да излязат от изолацията, в която се намират. В Европа и в България партиите би трябвало да са най-вече европейски и да пазят европейските ползи, а това атлантическото пречи. Вместо партиите да пазят националните и европейските ползи, те да пазят по-скоро атлантическите интереса, т.е. американските ползи “, изясни той. По думите му Българска социалистическа партия е европейска партия, тя пази изконните национални ползи, българските полезности и държи на това ние да сме в Европа, която просперира, а не която да прислугва на всеки.

От левицата няма по какъв начин да поддържат първия мандат, защото освен са декларирали, а и са потвърдили, че с ГЕРБ и с Движение за права и свободи няма по какъв начин да вземат участие в кабинет. Въпреки това Българска социалистическа партия не може да стане причина за не сформиране на кабинет. „ В последните 3 Народно събрания ние бяхме най-отговорната и най-диалогичната партия, която искаше да бъде формиран кабинет. Сега също считаме, че е значимо съставянето на кабинет, само че въпреки всичко в политиката би трябвало да има някакви правила, които да се спазят “, разясни социалистът и добави, че в случай че се стигне до връчване на втория мандат, ще водят диалози с “Продължаваме смяната “. 

„ Резултатът ни не е подобен, с който Българска социалистическа партия може да се гордее “, съобщи Проданов и продължи: „ Ние чакахме малко по-висок резултат, тъй че в събота ще създадем Национален съвет, на който ще отчетем аргументите и какво би трябвало да се направи, с цел да се подобрят нещата “, разяснява социалистът и регистрира, че единствено към левицата се насочва лидерският въпрос. „ Тези въпроси са работа на Българска социалистическа партия и с нашите съпартийци ще обсъдим това на пленума. Една от аргументите за слабия ни резултат е тъкмо това говорене в телевизионните студия – за това какво е Българска социалистическа партия от вътрешната страна. Според мен това е неверно и би трябвало да се случва в самите органи на партията “, счита Христо Проданов.

Според социалиста казусът с призовката от прокуратурата излиза от рамките на вътрешнопартийния въпрос. „ Когато прокуратурата се намесва толкоз бързо в подобен спор, това стартира да става подозрително на фона, че не се произнася по въпроса за Мата Хари, за пачките и кюлчетата в продължение на няколко години. Това е ненормално и е интервенция на вътрешните работи на Българска социалистическа партия “, безапелационен е той. Проданов изясни и че левицата си има контролна комисия, която се произнася по това дали един въпрос е верен или не.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР