ГЕРБ, ДПС и БСП саботират бюджета на НЗОК, за да

...
ГЕРБ, ДПС и БСП саботират бюджета на НЗОК, за да
Коментари Харесай

Мая Манолова: ГЕРБ, ДПС и БСП саботират бюджета на НЗОК заради съдебната реформа

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия саботират бюджета на НЗОК, с цел да провалят правната комисия и да не се одобряват законите за правосъдната промяна. Снощи в залата старите партии ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи обсъждаха бюджета на Здравната каса без да има цифри, защото бяха гласувани взаимоизключващи се цифри за актуализацията.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в Народното събрание през днешния ден пред България Он Еър.

Имаше разискване напук върху незнайно какви цифри. В опита да се тупа топката с бюджета на НЗОК не виждам грижа за лекарите, пациентите и за здравната система в навечерието на четвъртата вълна от COVID-19, добави Манолова.

Тя акцентира, че е належащо да има съвещание на Комисията по бюджет и финанси, на което да стане ясно с какъв запас разполага Здравната каса.

Бюджетът на Здравната каса ще бъде признат през днешния ден и ще има задоволително средства за болнична и доболнична помощ и медикаменти. Единственото несъмнено от през вчерашния ден е, че се одобри предлагането на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ за 2 млн. лева за протези на възрастни хора, изясни Манолова.

Относно съвещанието на Комисията по правни въпроси, което беше свикано късно нощес в почивката на Народното събрание Манолова съобщи, че е срам тази правна комисия да няма нито един подготвен законопроект за пленарна зала.

Хората от митингите с изключение на оставката на Борисов, желаеха и оставката на Гешев, закриване на профилираните съдилища, промяна в правосъдната система. Ако този парламент не закрие спецсъдилищата, не одобри измененията в Закона за НСО и в закона за бюрото за отбрана към основния прокурор, статуквото ще е победило, добави тя.

По-важно е какво ще се случи и какви оферти ще бъдат признати с актуализацията на Закона за държавния бюджет. Големият грях на този парламент е, че комисиите бяха направени прекомерно късно. Мерките за поддръжка на бизнеса трябваше от дълго време да са признати от Народното събрание и да са ясни, сподели Манолова.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ сме внесли ремонти за поддръжка на всички компании и самоосигуряващите се лица с понижени обороти. Ще има специфична поддръжка за земеделските производители, потърпевшите от градушките, за фермерите и производителите на плодове, картофи и зеленчуци. Ще има пари за просвета, общините и лечебните заведения, добави тя.

Ще упорствам на следващия ден и други ден Народното събрание да заседава, с цел да се одобри държавният бюджет и да имаме няколко дни през идната седмица, с цел да се одобряват законите за правосъдната промяна. Ако това не се случи, отговорността ще бъде на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, акцентира Манолова.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР