ГЕРБ, ДПС и БСП решиха да отидат на следващите избори

...
ГЕРБ, ДПС и БСП решиха да отидат на следващите избори
Коментари Харесай

Петков: Минаха през условията ни като с валяк, вървим към избори

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия взеха решение да отидат на идващите избори с хартиена бюлетина, тъй като имат вяра, че са царе в машинациите. Тези хора нямат граници в тяхната безочливост и предпочитание за кражба на българския избор.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател Кирил Петков в изявление за държавното радио.

Във връзка с връчването в понеделник на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, Петков разяснява, че през идната седмица следва всички български жители да гледаме „ Шоуто на Борисов “.
Ще се покажат някакви специалисти, които да обяснят какъв брой доста ГЕРБ се пробват да създадат държавно управление, само че не могат. Експертите са нещо като смокинов лист. Всички тези хора ще бъдат подвластни, тъй че господин Борисов да може да ги командва.
Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател

„ Ние предложихме държавно управление на малцинството с втория мандат, което да има ясна стратегия и гаранции. Първата гаранция беше отказването от хартиения избор. Няма по какъв начин да има държавно управление на малцинството, което да е антикорупционно и да бъде подкрепено от парламент, който до 3 часа през нощта съумява да открадне шанса българските жители да имат почтен избор. Двете понятия са несъвместими “, уточни някогашният министър председател.
След като беше преминато през първото изискване, като с валяк, това значи, че този парламент не е подготвен да поддържа държавно управление с антикорупционна политика.
Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател

„ Моето предугаждане е, че това е мъчно да се осъществя, тъй като те постоянно се пробват да скрият от българския народ какво се случва, а тук ще бъде много очевидно. Взимайки решението за гласоподаване с хартия, те споделиха, че не желаят държавно управление, а да отидат на идващите избори и с новите правила “, счита съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

„ И Джемкорп, и затварянето на Мариците се случват редом с връщането на хартиената бюлетина, както и с превръщането на машините за гласоподаване в принтери. Те не пожелаха да разпечатваме най-малко общия брой дали своят вот с машина. Разговаряхме с хора, чиято единствена цел е да сменят разпоредбите по този начин, че да манипулират изборите “, разяснява още Петков.

На въпроса дали партията му се готви за избори Петков отговори, че не вижда различен вид след последните събития, свързани с изборните промени.
Ние сигурно ще гласуваме срещу първия мандат. Демократична България също. Вярвам, че няма да могат да съберат болшинство. Те прегазиха нашите условия за втори мандат и демонстрираха, че този парламент не може да работи с държавно управление, каквото бихме желали да има.
Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател

Кирил Петков не пожела да уточни съответни имена, само че съобщи, че значими водачи от Европейски Съюз са му споделили, че са наясно, че Борисов ги лъже.

Според някогашния министър председател основната причина България да бъде отвън Шенген е рискът, че Борисов или негово държавно управление може още веднъж да ръководи страната.
Човекът, с който си приказвах сподели: „ Докато има късмет Борисов да се върне, ние нямаме доверие, че Шенген ще работи “. Съвсем отговорно споделям, че съм имал подобен диалог. Огромната причина да не сме в Шенген е риска, че Борисов или негово държавно управление може да ръководи.
Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател

Петков дефинира обвиняванията, че държавното управление му е поело ангажимент за намаляването на нездравословните излъчвания с 40% през затварянето на въглищни централи, като следващата „ борисовка “:
„ Ние се преборихме да няма процентно затваряне на централите. Може сезонно да се ръководят всички централи, тъй че да може да понижим излъчванията, само че да си запазим енергийната сигурност. От Европейска комисия пристигнаха и споделиха пред всички партии, че не изискват затваряне на централите “, разяснява той.

По думите на Петков, би било неверно умозаключение за българските жители, в случай че решат, че няма смисъл да гласоподават.

„ Тежестта на машинациите понижава, когато гласоподават повече хора. Трябва да бъдем по-активни на идващите избори “, акцентира някогашният министър-председател.

Петков назова „ измислица “ и „ борисовка “ изказванията, че татко му е участвал на съвещания на Министерския съвет. Според някогашния министър председател задачата на сходни тези е да отклонят вниманието на българските жители от това, че в Народното събрание се прокарват закони, работещи против техните ползи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР