ГЕРБ, ДПС и БСП решиха да отидат на следващите избори

...
ГЕРБ, ДПС и БСП решиха да отидат на следващите избори
Коментари Харесай

Кирил Петков: Лидери от Европейския съюз знаят, че Борисов ги лъже

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия взеха решение да отидат на идващите избори с хартиена бюлетина, тъй като имат вяра, че са царе в машинациите.

Това съобщи пред БНР Кирил Петков, който е съпредседател на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател на България.

„ Тези хора нямат граници в тяхната безочливост и предпочитание за кражба на българския избор “.

Той изясни, че само посредством съда може да се стигне до данните от машините.

Петков обаче изясни, че би било неверно умозаключение за българските жители, в случай че решат,че няма смисъл да гласоподават.

„ Тежестта на машинациите понижава, когато гласоподават повече хора. Трябва да бъдем по-активни на идващите избори “.

„ И „ Джемкорп “, и затварянето на Мариците се случват редом с връщането на хартиената бюлетина, както и с превръщането на машините за гласоподаване в принтери. Те не пожелаха да разпечатваме най-малко общия брой дали своят вот с машина. Разговаряхме с хора, чиято единствена цел е да сменят разпоредбите по този начин, че да манипулират изборите “.

Всички български жители ще следят шоуто на Борисов през идната седмица, предсказа Петков.

„ Ще се покажат някакви специалисти, които да обяснят какъв брой доста ГЕРБ се пробват да създадат държавно управление, само че не могат. Експертите са нещо като смокинов лист. Всички тези хора ще бъдат подвластни, тъй че господин Борисов да може да ги командва “.

Петков уточни, че има единствено два метода в България да има държавно управление.

„ Ние предложихме държавно управление на малцинството с втория мандат, което да има ясна стратегия и гаранции. Първата гаранция беше отказването от хартиения избор. Няма по какъв начин да има държавно управление на малцинството, което да е антикорупционно и да бъде подкрепено от парламент, който до 3 часа през нощта съумява да открадне шанса българските жители да имат почтен избор. Двете понятия са несъвместими. След като беше преминато през първото изискване, като с валяк, това значи, че този парламент не е подготвен да поддържа държавно управление с антикорупционна политика. Единственият различен вид е да си създадат ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия коалиция в третия мандат. Моето предугаждане е, че това е мъчно да се осъществя, тъй като те постоянно се пробват да скрият от българския народ какво се случва, а тук ще бъде много очевидно. Взимайки решението за гласоподаване с хартия, те споделиха, че не желаят държавно управление, а да отидат на идващите избори и с новите правила “.

Ние ще мотивираме присъединяване на почтени хора в изборните комисии, изясни Петков.

„ Да имаме 12 хиляди индивида, които в действителност да се борят и да наблюдават, че изборите се организират оптимално почтено. Ще кажем на българските жители, че зависи от тях. Те не могат да фалшифицират всичко. Колкото повече хора гласоподават, толкоз по-малък ще бъде процентът на подправяне “.

На въпроса дали партията му се готви за избори Петков отговори, че не вижда различен вид след този миг.

„ Ние сигурно ще гласуваме срещу първия мандат. Демократична България също. Вярвам, че няма да могат да съберат болшинство. Те прегазиха нашите условия за втори мандат и демонстрираха, че този парламент не може да работи с държавно управление, каквото бихме желали да има “.

Петков не пожела да уточни съответни имена, само че съобщи, че значими водачи от Европейски Съюз са му споделили, че са знаели, че Борисов ги лъже. По думите на Петков, те са били осведомени, че „ Капитан Андреево “ е пробито, а „ Росенец “ е врата към Европейски Съюз.

„ Човекът, с който си приказвах сподели:

„ Докато има късмет Борисов да се върне, ние нямаме доверие, че Шенген ще работи “. Съвсем отговорно споделям, че съм имал подобен диалог. Огромната причина да не сме в Шенген е риска, че Борисов или негово държавно управление може да ръководи “

Избирайки гласуването с хартия, демонстрираме връщане обратно и опит на задкулисието да си възвърне позициите, уточни още той.

Твърдението, че намаляването на излъчванията с 40% няма по какъв начин да се случи без затварянето на въглищни централи, Петков също дефинира като следващата „ борисовка “.

„ Ние се преборихме да няма процентно затваряне на централите. Може сезонно да се ръководят всички централи, тъй че да може да понижим излъчванията, само че да си запазим енергийната сигурност. От Европейска комисия пристигнаха и споделиха пред всички партии, че не изискват затваряне на централите “.

Петков изясни за какво намира уязвимост в закона, съгласно който всяка промяна на началник на службите би трябвало да бъде подписана от министър председател и президент.

„ Когато има служебно държавно управление, президентът може да управлява и подписа на премиера. Тогава той сменя всички шефове на служби и основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Когато пристигна постоянно държавно управление,то няма никакъв надзор върху тези шефове на служби. В момента предлагаме, изпълнителната власт да може да прави своите кадрови промени “.

Петков призна още, че е отчаян от доста от стъпките на служебното държавно управление.

На въпроса дали ще взе участие в договаряния за сформиране на държавно управление с третия мандат, Петков отговори, че в случай че се ГЕРБ и Движение за права и свободи са част него, Политическа партия не може да взе участие.

„ Ако го връчат на партия „ Български напредък “, тя е толкоз дребна, че зад подобен мандат би трябвало да застане ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи или „ Възраждане “. Ние няма да се подлъжем по маркетингови трикове на хартиената коалиция, която се пробва да замаже очите на българите през някакви маневри, опитващи се да скрият кой в действителност ще стои зад това ръководство. През идващите 3 седмици ще обясняваме всяка от тези маркетингови тактики “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР