ГЕРБ дават пресконференция за поредните далавери на Промяната. Делян Добрев

...
ГЕРБ дават пресконференция за поредните далавери на Промяната. Делян Добрев
Коментари Харесай

Делян Добрев: Предлагаме две схеми за намаляване на горивата с 1 лв. на литър

ГЕРБ дават конференция за следващите далавери на " Промяната ". Делян Добрев сподели графика, която разкрива разликата сред цената на двата сорта нефт " Брент " и " Урал ". Преди войната разлика сред двата сорта съвсем не е имало, а от началото на войната " Урал " е с 40% по-ниска цена.
 
" За това приказваме, че ни мамят с цената на горивата. Защото " Лукойл " преработва нефт от сорта " Урал ", а не " Брент ". Затова твърдим, че има разлика в цената, която е повече от 1 лева ", сподели той.
 
Делян Добрев в детайли изяснява схемата в " Лукойл ". " Литаско купува съветски петрол и го дава на " Лукойл " на ишлеме. После " Лукойл " ги връща отново на " Литаско " и " Литаско ги продава по бензиностанциите - по 3,50 за литър ", изясни Делян Добрев. 
 
" Какво прави " Лукойл-Нефтохим "? Взема по 15,20 ст. за обработката на нефта - работи на ишлеме. Ние предлагаме страната - БЕХ - да конкурира " Литаско " - ще купува тези барели на ниска цена петрол, да заплаща по 15-20 ст. на " Лукойл-Нефтохим " и ще го продава по 2,50 на бензиностанциите. " Литаско " дано си продава отново на 3,50. Ето по този начин ще избегнем този 1 лева да отива в " Литаско ", в швейцарски компании и така нататък ", разяснява той.
 
Делян Добрев разказа и втори вид:
" Купува си го този нефт " Литаско ", преработва го в " Лукойл-Нефтохим ", получава си " Литаско " горивото и го провдава по 3,50. Това е схемата сега. Какво можое да направи страната? При вноса на петрола да постави данък - 1 лева на литър. Прибира го страната, отива в държавния бюджет и от държавния бюджет компенсираме 1 лева на литър за всеки консуматор - служебна кола, транспортна компания, ТИР-ове. От акциза, който сме взели от " Литаско ". Нормализира ли това пазара? Нормализира го ", разяснява някогашният енергиен министър. 
 
" В България се употребяват 3,5 милиарда литра гориво. По 1 лева от горната страна - това прави 3,5 милиарда лв. на година. Ето тези пари се опитваме да върнем на българите. Когато този един лев влезе в разноските на компаниите, той усилва инфлацията. 3,5 милиарда лв. по метода, който предлагаме ще бъдат върнати сумарно на българите ", приключи той. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР