ГЕРБ дават извънредно изявление за антикризисните мерки на правителството, които

...
ГЕРБ дават извънредно изявление за антикризисните мерки на правителството, които
Коментари Харесай

ГЕРБ: Българи, лъжат ви без да им мигне окото! Сметката я плащаме всички! Очаква ни хаос

ГЕРБ дават изключително изказване за антикризисните ограничения на държавното управление, които преди минути, бяха обявени с самоувереност от Кирил Петков, Корнелия Нинова и Асен Василев.

„До 1 юли има толкоз доста време, че не е ясно коя от тези ограничения ще влезе в действие в метода, по който бяха показани през днешния ден. Призоваваме българските жители да не се доверяват на хора, които лъжат серийно и безпроблемно, без да им мигне окото “, съобщи Тома Биков.

Според него, предизборната акция към този момент е почнала. А сметката ще я платят всички български жители.

„Не чухме ясно какво ще се случва. Призовавам пенсионерите да не слушат обещанията и да не имат вяра на тези числа. Нито работодателите, нито синдикатите, са дали своята оценка“, продължи Деница Сачева.

„Лъжата е втора природа на Кирил Петков. Излъга, че в мандата на ГЕРБ, пенсиите са се вдигнали единствено със 100 лева Това са цялостни неистини! Призовавам господин Гюров да не употребява своя имунитет и да приказва неистини, а да употребява времето тук и да се ограмоти “, отсече тя.

Мерките са популизъм, съобщи още Сачева. И добави, че те ще изкривят пенсионната система.

„От 1 юли с или без тези ограничения, всички пенсии, щяха да се усилят с 6,1%. Реално това, което е контрактувано, е едвам 4% нарастване на пенсиите, няма никакви 20%. Ще има комплициране с тези жители, които получават така наречен втора добавка. Ще има към 200-300 000 български пенсионери, които ще изгубят към 10% от пенсиите си. Не стана ясно и по какъв начин ще се усили пенсията за неработоспособност и обществената пенсия. Наблюдаваме един дебелоглав във връзка с тавана на пенсиите. Едва ли не се споделя, че няма проблем с това нарастване “, обоснова се Сачева.

Не с обири, господин Петков, се финансират налудните ви хрумвания – финансират се със заеми и може да се окажем в рецесия за пари за погашение на пенсиите, приключи Деница Сачева.

„Ще станем по-бедни, това ни подсигуряват ограниченията на държавното управление. Това, което ще реализиран ограниченията, тези 10-15 лева върху минималните пенсии, сигурно няма да покрият спомагателната инфлация. Правителството се оправдава, че инфлацията била привнесена от международните събития. Инфлацията в Европейски Съюз е 7,5%, в България – 14,4% по публични данни. С тези ограничения инфлацията ще стане доста по-висока. Нищо чудно да стане и три пъти по-висока от европейската “, разяснява и Делян Добрев.

„Първият техен грях е, че не овладяха инфлацията. Вторият грях са тези ограничения “, уточни Добрев.

Той предизвести, че с ограниченията се повтарят неточности от времето на Тройната коалиция.

„Ние обедняваме с гневни темпове, поради това, че държавното управление пропусна да овладее цените на тока и газа през декември “, приключи той.

„Главният живописен началник на трупата, която гастролира в министерския съвет, завиши фрапантно обществените разноски. Чухме, че това били ограничения в поддръжка на хората. Това са ограничения в поддръжка на инфлацията. За да сработят тези ограничения, би трябвало да се направи актуализация на бюджета. Ние ще харчим още повече пари и ще ставаме още по небогати. Обзалагам се, че по формулировка, цените ще бъдат на първо място“, съобщи Томислав Дончев.

„Намаляването на Данък добавена стойност на хляба звучи отлично за ушите на хората. Това е мярка за търговците, не за хората. Клиентът не печели нищо. По този метод вероятно може да се помогне на търговеца. Мярката за покриване на част от разноските за зареждане с гориво. Ако тази мярка бъде приложена, ще има безпорядък по бензиностанциите “, добави Дончев.

„Може би на всичко казано, ще посветим обособени брифинги. Всички тези ограничения влизат в действие в миналото – някои от 1 юли, други от 1 януари. Какви са сигналите? Два са. Правителството се готви за предизборна акция. Вторият – появяването на Бойко Рашков. От нищото изскочи този човек. Докато в София има разстрели, той приказва за чували и за „Хемус“. Рашков изскача от нищото, когато държавното управление е в величествен проблем или държавното управление се готви за избори. Какво откри този герой за народна власт за една година – изядените хора ли откри, чувалите ли? Подслушванията и с тях доста ви занимаваха. С червени папки пристигаше тук. Това се оказа цялостен фалшив. Сега рашковото Министерство на вътрешните работи, единствено за три месеца, е подслушало над 1000 български жители и то в интервал на предизборна акция “, взе присъединяване в брифинга и Десислава Атанасова.

Тя означи, че Рашков отхвърля да дава отговор на въпросите за нараствания мигрантски натист откъм Турция, високите равнища на битова престъпност, както и съвсем ежедневните разстрели и почистване на сметки в незаконния свят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР