ГЕРБ дава извънреден брифинг с нови разкрития за далаверите на

...
ГЕРБ дава извънреден брифинг с нови разкрития за далаверите на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Правителството на Кирил Петков обслужва агресора Путин! Страшни схемаджии, това са "мислители", които нямат равни!

ГЕРБ дава ексклузивен брифинг с нови разкрития за далаверите на държавното управление на Кирил Петков в енергетиката. Лидерът на партията Бойко Борисов означи, че ГЕРБ ще не престават да дават информация, каквато е ролята на опозицията. Той цитира Кирил Петков, който през вчерашния ден съобщи, че е закупен потенциалът газ и добави: " Не знам кой ги поучава да вземат участие в толкоз излъчвания по едно и също време и да имат толкоз разнообразни заключения и мнения ".

Борисов цитира думите на премиера, който назова предаването на Цънцарова " шоу " и съобщи: " Цялата стратегия на смяната са в думите на господин Петков: Вярвам, че цялата страна е един разпределител на пари - взимаме от едни хора и даваме от едни хора ".

Бойко Борисов направи паралел сред изявления на Кирил Петков и Христо Иванов на 29 януари, в които изказванията на двамата са в цялостно несъгласие. " Петков се самопрогърмя десетина пъти с неговия министър Александър Николов, който дава изявление в прилежаща стая на същата телевизия ", още веднъж цитира той думи на премиера по отношение на цените на газа и обстановката в " Булгаргаз ".

 Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

" Нали имаше бистрота, най-младите, най-хубавите, най-образованите. Трябва ли поради историята на един човек да се изключват компании, които работят и са способени. Защо тогава е нужна КПКОНПИ? Защото го вършат те. Тези въпроси не се задават, съобщи водачът на ГЕРБ.

" Продължавам с министър Николов (Александър Николов, бел. ред.). " Не е работа на страната да се меси в корпоративни действия. Защо е тогава ДАНС? Защо е ГДБОП? ГДНП? Да арестуват съпротива - това видяхме, че могат да го вършат ", сподели Борисов.

" И не е правилно, че купуваме съветски газ на по-високи цени. Какво щеше да стане, в случай че въобще нямахме количества?! Този човек явно е паднал от Луната. Този човек би трябвало да приказва какво ще става с шистовия газ, с изследванията на българските находища. Той си приказва все едно няма никакъв газ ", съобщи още Борисов.

Делян Добрев сподели изявления на два уеб страницата, които разкриват, че компанията МЕТ е подставено лице на съветските ползи и на " Газпром ". Става дума за " Медиапул " - обява от 2019 година, и Клуб Z от началото на 2021 година " Според изтеклите корпоративни документи в аферата Offshore Leaks зад тази компания стоят съветски лица или съветски държавни компании ", съобщи Делян Добре, цитирайки Клуб Z.

 Цената на природния газ, показана на брифинга на ГЕРБ Цената на природния газ, показана на брифинга на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook
Борисов иронизира Медиапул и предложи " техните хора " Христо Иванов и Мирчев още веднъж да прочетат публикацията, с цел да схванат в " каква спекулация вземат участие " и по какъв начин обслужват агресора Путин.. " И те всеки ден затъват все по-дълбоко с изявленията си ", съобщи той.

Делян Добрев сподели калкулацията на ГЕРБ за цената на газа и уточни какво би се случило по остарелия контракт и в този момент с медиаторите. Средната цена от Азербайджан и съветския газ е 134,90, което е действително понижение, тъй като цената сега е 143. С медиаторите обаче цената става 182,55 лева " Гръцкият " Булгаргаз " - ДЕПА - продава на българския " Булгаргаз " съветски газ ", разкри Добрев.

Борисов напомни, че ръководещите са изпразнили хранилището в Чирен. " Страшни схемаджии, това са мислители, които нямат равни. Такова в България не е било ", възмути се Борисов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР