ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета Главчев“. Това

...
ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета Главчев“. Това
Коментари Харесай

Слави Василев: ГЕРБ държи ключа към състава на кабинета „Главчев“

ГЕРБ държи главния ключ към състава на кабинета „ Главчев “. Това сподели пред БНР в предаването „ 12+3 “ политологът Слави Василев. Според него кабинетът „ Главчев “ ще е на ръководещите, само че ГЕРБ ще реши какъв брой да пусне на другите.

Василев изрече мнение, че тройната коалиция ПП-ДБ – ГЕРБ – Движение за права и свободи следва да се разгради пред нашите очи, с цел да може след изборите вероятно още веднъж да се събере под претекст за национално избавление.

ГЕРБ държи ключа към състава на кабинета „ Главчев “

„ Сега, когато отстраниха всъщност президента Румен Радев от политическия развой, могат да бъдат спокойни и да се плюят, колкото желаят, след което да се надяват, че нито една опозиционна партия няма да вземе болшинство “.

Институционалното разграждане на българския политически модел се случва пред очите ни, сподели още Слави Василев.

Според него министър председателят в оставка Николай Денков си е направил политическо сепуко.

„ Да заявяваш толкоз доста политически несъответстващи обръщение в едно изявление в навечерието на предварителните парламентарни избори е като да направиш три стъпки обратно при старта на спринт на 100 метра. Всичко, което сподели, е цялостно с несъгласия. … Тежката политическа некомпетентност придобива такива измерения, че министър-председателят – най-силната политическа фигура в страната – излиза и споделя, че е безпомощен “.

По думите на политолога има възможност да влезем в цикличност на избори.

Борисов и Пеевски ще ни ръководят до момента в който са живи, сподели в по-ранно изявление Слави Василев, напомня SafeNews.

Избори дали ще има в този момент, или няма да са в този момент, няма никакво значение. Ще се схванат. И Борисов и Пеевски го осъзнаха прелестно през миналите 9 месеца. Третата гарнитура може да мръдне. За в този момент е Политическа партия. Като ги виждам по какъв начин комфортно пият мазни турски кафета, ще изкарат. За в този момент ще гледаме политическия исполин Денков, и още по-убедителната Мария Габриел, и това е. С избори, или без.

Нищо. Няма. Да стане.

Ще продължим да сме в същото тъпо положение на обърканост, съчетано с умерени стопански облаги, които ще потискат всякакво възприятие за фрапантна неправда. Докато същите тези тарашат страната. Ще продължат да го вършат.

 

Източник – БНР

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР