ГЕРБ да не се срамуват и да кажат, че управляват

...
ГЕРБ да не се срамуват и да кажат, че управляват
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС са неформална коалиция и ще управляват заедно

ГЕРБ да не се срамят и да кажат, че ръководят с Движение за права и свободи. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. „ Целият български народ видя, че няма гласоподаване в зала, при което да не гласоподават дружно, няма такова “, сподели той представен от Българска телеграфна агенция.

„ Това е все едно аз да кажа, с Христо Иванов и ген. Атанасов няма да управляваме дружно. Ние сме дружно, тъй като сме една коалиция, в техния случай те са една неофициална коалиция, която ще ръководи дружно “, разяснява Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание. 

Петков разяснява и думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание от по-рано през днешния ден, съгласно който през последните месеци раждаемостта се е повишила, с помощта на държавното управление. Според Петков, до момента в който ГЕРБ са управлявали, раждаемостта в страната е била доста ниска, а след края на тяхното ръководство – този индикатор се е повишил. Петков сподели данни от Националния статистически институт (НСИ) на коефициента на плодовитост, който мери раждаемостта.

„ Има безвъзмездни детски градини, хората видяха сигурност, приходите се качиха, минималната работна заплата се качи доста пъти повече, в сравнение с през годините на ГЕРБ “ – това съгласно Кирил Петков са аргументите за нарасналата раждаемост. „ Ако се върнем към остарелия модел, демографската рецесия ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има обществена политика и има стопански напредък, и демографията ще бъде решена “, добави той.

„ Няма по какъв начин да казваш „ не знаех какво написа в Конституцията “. Ти си най-голямата политическа партия в Народното събрание, казваш на своите депутати – гласувайте. Време е хората да се поемат отговорността, а не да се споделя: „ аз не знам кой договаря с другия тим “, „ четирите дами преговаряха “, „ не знам кой е Калин Стоянов “, съобщи още Кирил Петков. 

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов каза в коридорите на Народното събрание, че не е взел участие в диалозите, свързани с измененията в Конституцията, както и, че министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов е предопределение на Бойко Рашков. Борисов беше безапелационен, че няма да има държавно управление единствено сред ГЕРБ и Движение за права и свободи след изборите, даже и да имат 150 депутати.   
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР