ГЕРБ, „БСП за България”, „Обединени патриоти”, ДПС и „Воля” и

...
ГЕРБ, „БСП за България”, „Обединени патриоти”, ДПС и „Воля” и
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска Горанов да събере от партиите надплатените субсидии

ГЕРБ, „ Българска социалистическа партия за България”, „ Обединени патриоти”, Движение за права и свободи и „ Воля” и „ Възраждане” са получили доста по-големи партийни дотации, в сравнение с им се поставят по закон и в този момент финансовото министерство би трябвало да сътвори организация сумите да бъдат възобновени. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата, откакто ревизираха какъв брой са получили политическите сили за всеки извоюван глас.
Прокуратурата ревизира за какво партийните дотации са се надули с 6,5 млн. лева В "Шоуто на Слави " бяха изнесени данни, съгласно които "цената " на получен глас е повишена над избраното по закон
Държавното обвиняване се захвана със случая на 22 май след информация на „ Шоуто на Слави”, че партиите са получили с 6,5 млн. лева повече от плануваното и по този начин вместо полагащите се 11 лева на глас политическите сили са взели по 13,23 лева Проверката на Върховната административна прокуратура сподели, че фактически има нарушаване на Закона за политическите партии.
Депутатите ще разискват връщането на надвзети дотации от партиите Предвижда се политическите сили да върнат в бюджета надплатеното от 2016 година
Сега Министерството на финансите има 30-дневен период, в който да усъвършенства контрола при разпределение на годишната дотация, а също така и би трябвало „ да стартират незабавни дейности за събиране и възобновяване на изплатените допълнително суми по годишните дотации на правоимащите партии за интервала 2016 г.– 2018 г.”.

Сезирана е и Сметната палата, като казусът към този момент е на вниманието и на Върховната касационна прокуратура „ поради събраните данни за осъществени закононарушения от общ темперамент от чиновници на Министерство на финансите”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР