ГЕРБ - Благоевград проведе изнесено областно събрание в Разлог. Беше

...
ГЕРБ - Благоевград проведе изнесено областно събрание в Разлог. Беше
Коментари Харесай

ГЕРБ - Благоевград проведе изнесено областно събрание за анализ на изборните резултати 


ГЕРБ - Благоевград организира изнесено регионално заседание в Разлог. Беше изработен разбор на изборните резултати. В срещата участваха част от новоизбраните кметове, общинските ръководители на всички 14 общини, както и регионалното управление.
„ ГЕРБ завоюва кметските избори в 6 общини. 58 общински съветници и няколко десетки кметове на села се показаха почтено на изборите и получиха доверието, за което се бориха. Приветствам новоизбраните кметове и приветствам тези, които бяха избрани отново – със здрава работа градовете ви са все по-добро място за живеене и това проличава от резултатите – наши кметове на общини са определени с повече гласове, в сравнение с някои регионални центрове в страната са избрали градоначалниците си “, сподели Андрей Новаков, регионален координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат.
„ Кампанията мина, към този момент сме в работен режим, тъй като от опит знаем, че време за губене в общината няма. На новите сътрудници поисквам триумф и разсъдък, могат да разчитат на нашия опит “, сподели Красимир Герчев, кмет на община Разлог.
Най-младият претендент за кмет от ГЕРБ Радослав Пецанов, който единствено за два гласа не съумя да стигне до балотаж в община Струмяни, благодари за гласуваното доверие и съобщи подготвеност и ангажираност за все по-активно присъединяване на младите в политическия живот в региона.
Особено внимание в разбора получиха и Благоевград, Гоце Делчев, Сандански и Петрич. Традиционно структурата в Петрич демонстрира готовност и отлични резултати освен в избора за кмет, само че и в борбата за общински съветници и кметове на села. ГЕРБ в Гоце Делчев бележи растеж в гласовете за общински съветници, като с помощта на работата на листата и на претендента за кмет Костадинка Богданова, партията ще бъде показана от 6 души в Общински съвет. Малко не доближи на претендентите за кметове на Благоевград и Сандански. Подкрепеният от ГЕРБ за кмет на Благоевград, Илко Стоянов, не съумя да завоюва кметското място на балотажа с разлика от 800 гласа. Общинският началник на партията в Сандански, Стоян Стоев, който беше претендент за кмет, влезе в състезание с сегашния градоначалник, само че 500 гласа не доближиха на Стоев да оглави общината.
Всички общински ръководители показаха разбор за изборните резултати в регионите си, като следва да бъдат показани и на структурите по места.
На изборите през октомври ГЕРБ - Благоевград съумя да завоюва нови позиции в региона. От трима през 2019 година, партията бележи двойно нарастване на кметските кресла, като за мандат 2023 – 2027 ще има шестима кметове на общини - Димитър Бръчков в Петрич, Красимир Герчев в Разлог, Апостол Апостолов в Симитли, които бяха избрани отново. Новите кметове, подкрепени от ГЕРБ, са Стойчо Баненски на Банско, Николай Георгиев - Кресна и Людмил Терзийски - Хаджидимово.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР