ГЕРБ без Борисов не може да съществува, със сигурност той

...
ГЕРБ без Борисов не може да съществува, със сигурност той
Коментари Харесай

Политолози: ГЕРБ без Борисов не може да съществува

ГЕРБ без Борисов не може да съществува, сигурно той ще бъде избран отново.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ политологът Слави Василев.

Според доцент Стойчо Стойчев няма нищо по-логично от това партията да се раздели с двамата си зам.-председатели - кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов, тъй като те са толкоз ангажирани с работата си като кметове, че партийните отговорности им идват допълнително.

„ Предполагам, че та самите желаят да се отдалечат, а други хора да бъдат ангажирани “, добави той.

„ 45-ят парламент стартира да действа действително по разпоредбите на парламентаризма с помощта на облика на Борисов, който доста отблъсква част от политическите субекти. Състави се неофициална коалиция на хората, които не желаят Борисов и това разреши на Народното събрание да бъде фрагментирано, което е добре за българския политически живот “, сподели Василев.

Според Стойчев съставът на един длъжностен кабинет няма кой знае какво значение, тъй като всъщност той е функционалност на президента.

„ В момента сме в частен случай, в който имаме изпълнителна власт в отсъствието на законодателна, т.е. президентът става извънредно значима фигура. Той задава на министрите програмата, проекта, какви задания да извършват, той може да освободи своя декрет когато и да е “, добави политологът.

Стойчев се надява Румен Радев да излъчи длъжностен кабинет, който да провежда изборите по метод, по който те да покриват неговите лични критерии за почтеност и бистрота.

„ Предният му длъжностен кабинет направи избори, които той самия подлагаше на критика като опорочени “, съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР