Георги Йомов е хванал окото на елитен руски клуб. Представител

...
Георги Йомов е хванал окото на елитен руски клуб. Представител
Коментари Харесай

Елитен руски клуб следи Георги Йомов

Георги Йомов е хванал окото на първокласен съветски клуб. Представител на един от мощните тимове в локалната Премиер лига е останал впечатлен от бързината на офанзивния футболист на ЦСКА-София и от това, че работи на три поста - халф-бек, нападател и зад нападателя. Бруно Акрапович го изпълзва по няколко пъти на всяка една от тези позиции, като на последната той действаше през предходната седмица против Черно море за Купата на България и против Локомотив (Пловдив) в мача за състезание.

Срещу " Моряците " 23-годишният Йомов вкара два гола за триумфа с 3:1. Това бяха първите му голове с алената фланелка след пауза от 5 месеца - единственото му попадение преди този момент бе против Б36 Торсхавн в третия кръг от квалификациите за Лига Европа. Досега Йомов към момента не се е разписвал в шампионата, само че все пак е със статут на главен футболист за отбора, откогато Акрапович пристигна на " Армията ".

Преди месец ЦСКА-София към този момент направи един огромен трансфер в Русия, откакто продаде на Ростов звездата си Али Соу. Сега има късмет " алените " да трансферират още един състезател в Премиер лигата, въпреки че на този стадий за продажба на българския национал да е прекомерно рано да се приказва.

Йомов е младеж на Левски, като любопитното за него е, че е внук на " синята " легенда Тодор Барзов. През лятото крилото бе закупен от Славия, където изкара 5 сезона и завоюва Купата на България през 2018 година. Той доста бързо се наложи в състава на ЦСКА-София, като досега е изиграл 28 мача за " алените " - 17 в efbet Лига, 1 за Купата на България и 10 в Лига Европа.

Освен че е хванал окото на съветски клуб, Йомов е в описите и на още няколко сътрудници, които работят с турския пазар. Основен плюс на българския национал са неговата борбеност и експанзията, когато пресира, както и скоростта му с топка в крайници.

В същото време на " Армията " към този момент имат набелязани играчи за идната селекция през лятото. Сред тях попада името и на отбранителен халф.

" Тема спорт "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР