Георги Янков и Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) са

...
Георги Янков и Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) са
Коментари Харесай

Георги Янков и Цветан Балджиев спечелиха румънското рали Ковасна

Георги Янков и Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) са спечелили в 16-то издание на рали " Ковасна " в Румъния. За поредна втора година снежното рали се печели от български екипаж. В последното му издание през 2022 година първенци в надпреварата станаха Юлиян Телийски и Александър Димитров (Mitsubishi Lancer Evo IX), а тандемът Янков/Балджиев приключи втори.

Уикендът в румънското рали започва в петък вечерта с 10,3 километровата права Covasna. Още там Георги Янков и Цветан Балджиев зададоха темпото на конкуренцията, взимайки етапната победа с задатък от 0,7 секунди пред Михайл Маноле/ Банка Марк (Skoda Fabia R5).

В събота в първата права за деня Янков и Балджиев бяха изместени от първата позиция от унгарците Петер Палфи и Гергели Оравец (Subaru Impreza WRX STI), които записаха с 28 секунди по-добро време от тях. Те завоюваха и идната права, като по този начин съумяха да изградят 42 секунди задатък пред нашия екипаж, който все пак се намираше на второто място.

Преди обедния сервиз Палфи и Оравец обаче отпаднаха което разреши на Янков и Балджиев да заемат лидерската позиция три стадия преди финала. В следобедната конкуренция българското дуо записа единствено една етапна победа, само че задатъкът им по отношение на вторите Михайл Маноле/Банка Марк бе повече от задоволителен да доближат до финала на надпреварата и да го завоюват с задатък от над 20 секунди.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР