Георги Велинов е част от състава на ЦСКА, екзекутирал Ливърпул

...
Георги Велинов е част от състава на ЦСКА, екзекутирал Ливърпул
Коментари Харесай

Джони Велинов развенча сини митове за победата на ЦСКА срещу Ливърпул

Георги Велинов е част от състава на ЦСКА, екзекутирал Ливърпул от европейския престол. На 17 март 1982 година Джони брани като лъв вратата на в историческия четвъртфинал за КЕШ.

Велинов се върна в спомените си.

" Беше славна нощ. Като си спомня, настръхвам. И като че ли беше през вчерашния ден. Наистина е такова чувството. А минаха към този момент цели 40 години. Как се върти единствено колелото на историята...

Аз желая да уточня нещо значимо. За един левскарски мит имам поради. Мит, който гласи, че при една от рисковите обстановки в мача съм избил топката зад голлинията. Това ме разсмива, в действителност. Положението ми е още пред очите. Топката се удари в страничната греда и потегли да влиза във вратата. Аз съумях стремително да я изчистя, без да я минала голлинията. Признавам, бях доста, доста благополучен от реакцията си, тъй като предотвратих сигурен гол. Съдията беше близо. Видя всичко. Наистина е смешно да се шушука по този начин.

А това, което ме вбесява, е различен мит. Че някъде си аз импровизирано съм признал, че имало гол. Божичко. Как е допустимо да ми вкарват в устата неизречени от мен думи. Знаете ли, когато си дал сърцето си, когато си играл с цялата си обич и сила, когато си направил огромен мач, само че някой след това вземе да приказва ето такива врели и некипели, в действителност ти идва и да се смееш, и да се натъжиш. Не е хубаво да се омаловажава достижението на ЦСКА. Защото той е триумф и за България. Не е хубаво да се омаловажава труда ми. Аз съм голям, огромен цесекар, само че в никакъв случай не съм приказвал по този метод по адрес на Левски.

Но както и да е... Нека не си скапваме празника.

Питате ме и мен за фланелката. Ще ви кажа. Размених я с тази на Брус Гробелар. След години потегли някакъв слух, че моята фланелка от мача с Ливърпул била предадена на човек в Англия. Той колекционирал екипи на противници, които са отстранили Ливърпул. И дори ги бил дал на някакъв музей. Не знам дали обаче това е истина ", съобщи Велинов пред " Блиц ".
 Младенов: Ще направя дарения за музея на ЦСКА на новия ни стадион
Младенов: Ще направя дарения за музея на ЦСКА на новия ни стадион

Говори за мача с Ливърпул
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР