Георги Вангелов ще се бори за бронзов медал в свободния

...
Георги Вангелов ще се бори за бронзов медал в свободния
Коментари Харесай

Вангелов ще се бори за бронз в Минск

Георги Вангелов ще се бори за бронзов орден в свободния жанр на шампионата по битка от европейските игри в Минск. Българският национал в категория до 57 кг победи Владимир Егоров от Северна Македония на репешажите и през днешния ден след 18 часа ще излезе на тепиха за отличие.

Вангелов стартира по-активно битката, а натурализираният руснак бе предизвестен за бездейност и не съумя да нападна в идващите 30 секунди, за което българинът беше заплатен с точка. Втората част обаче стартира с предизвестие за Вангелов. Той също не съумя да нападна в границите на половин минута и Егоров изравни, само че момент след знака за точка от съдията българинът събори северномакедонеца на тепиха за две.

Схватката беше спряна краткотрайно поради аркада на северномакедонеца. Той се завърна на тепиха превързан за последните 46 секунди, в които завоюва на два пъти по една точка и изравни резултата за крайното 3:3. Това обаче не беше задоволително и Вангелов завоюва поради хватката за две точки, която дава преимущество пред три по една.

Съперник на българина в борбата за бронза ще бъде настоящият международен първенец Заур Угуев от Русия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР