Георги Свиленски от БСП коментира забраната за внос на украинско

...
Георги Свиленски от БСП коментира забраната за внос на украинско
Коментари Харесай

Свиленски: 90% от работата на този парламент е свързана със Зеленски, оръжия, зърно. Нищо не се прави за българите

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия разяснява възбраната за импорт на украинско зърно, наложена от Народното събрание. Неговата партия е изрично срещу.

" Утре тази възбрана по този начин или другояче падаше. Какъв беше този план за решение, на кой го казваш и за какво го казваш. Прехвърля се отговорност от държавното управление на българския парламент ", счита той.

" Неясни позиции, неразбираемо формулиране, вносители, които ги нямаше в залата да си защитят решението, гласоподаване под строй, и от на следващия ден българският зърнопроизводител ще бъде подложен на надлежно неконкурентни цени ", добави Свиленски.

" Не е правилно, че поради тази възбрана са били по-високи цените на хляба и брашното. Никакви цени не са се повишили, нито щяха да се намалят със или без възбраната. Идеята е да се рапортува в Европа, че се поддържа прочувствено Украйна. Това е като с всяко едно решение. Пращаме БТР-и - негодни, пращаме оръжие, което е бракувано. Лицемерно е държанието на българските ръководещи. 90 % от работата на българския парламент откогато се е образувал, е да се занимава със Зеленски, с Украйна, със зърно, с оръжие и нито един въпрос за българските жители. За страдание тази сглобка, съединена в манастир ли къде, не я интересува неща за българите, а ги интересува зърното за Украйна и така нататък ", разяснява още политикът от Българска социалистическа партия.

" Не може поради едно служебно държавно управление, което е прекрачило пълномощията си, да променяме Конституцията, с цел да няма служебни държавни управления по принцип. Ами то и естественото държавно управление може да ги прекрачи. Нека де не променяме Конституцията поради избрани хора. Както ще трансформират службите. Защо ще ги трансформират? Защото президентът си е разрешил когато е имал тази опция да си предложи и да си утвърди шефовете на службите. Ами то на следващия ден различен ще е президент ", учудва се Свиленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР