Георги Семерджиев – мъжът, който преди месеци уби две жени

...
Георги Семерджиев – мъжът, който преди месеци уби две жени
Коментари Харесай

Криминалист: Семерджиев е петно върху МВР, чадърът му е на много високи ниво

Георги Семерджиев – мъжът, който преди месеци умъртви две дами на тротоар в столицата, е бил защитаван от десетки служители на реда. Това откри инспекция на Министерство на вътрешните работи, чиито резултати бяха оповестени в понеделник от отрасловия министър Иван Демерджиев. По случая ще има и дисциплинарни уволнения на чиновници от системата.
Прочетете още
Криминалистът Иван Савов разяснява, че протекциите над Семерджиев са били на по-високо равнище в йерархията на Министерство на вътрешните работи.

„ Това е доста огромно леке върху системата на Министерство на вътрешните работи и върху полицията в частност ”, счита специалистът в областта на сигурността. По думите му обаче това е единствено върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се установи. „ Да кажем, че служителите на реда са отговорни. Не ги извинявам никога, само че съгласно мен в действителност тук е имало подкрепи от по-високо ”, твърди Савов пред Нова телевизия.

„ Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско равнище ”, сподели още криминалистът. Той беше безапелационен, че няма по какъв начин да бъде пуснат извършител единствено с административно наказване, без управителен чиновник да го позволи.

Иван Савов сподели още, че военният прокурор, за който стана ясно, че незабавно след злощастната злополука на бул. „ Черни връх ” е бил на мястото на случая, се е опитал да укрие нещо. По думите му евентуално става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с избрани лица. 

Той е безапелационен, че по време на огледа на местопроизшествието е нарушен процесуалният ред. Преди криминалистите там са били въпросният боен прокурор, а по-късно и Симона Радева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР