Георги Попов е юрист и народен представител от “Има такъв

...
Георги Попов е юрист и народен представител от “Има такъв
Коментари Харесай

Бившият депутат на Слави Георги Попов: Отцепниците от ИТН искаха да завладеят партията!

Георги Попов е правист и депутат от “Има подобен народ” в 45-тия и 46-тия парламент. От началото на февруари т.г. беше част от Съвета на шефовете на “Автомагистрали”, като беше оповестено, че назначението му е краткотрайно – до провеждането на конкурс. В края на май Попов завоюва състезанието и беше назначен за непрекъснат член на Съвета на шефовете на " Автомагистрали ". В последните дни в редица изявленията депутатите-отцепници от " ИТН " показаха името му като една от аргументите да изоставен партията. Пред благоевградския уебсайт " Пиринско " Георги Попов приказва по тематиката.

- Г-н Попов, в последните дни името ви бе постоянно споменавано от отцепниците от " ИТН " като образец за задкулисие. Как бихте коментирали?

- Тук мога да отговоря доста просто с известната мъдрост " Крадеца вика дръжте крадеца! " Точно тези хора бяха повода да напусна парламентарната група на Има Такъв Народ при започване на тази година. Това са същите хора, които се опитваха да създадат втори център на властта в " ИТН " Н и да се докопат до властови позиции в страната с цената на всичко.

Всички неуместни за тях бяхме заливани неуморно с интриги и неистини пред управлението. Обърнете внимание, че това са все хора, заемали управителни позиции в партията. Били са и ръководители, и зам.-председатели на парламентарни комисии.

Всъщност, това са хората които са получили значително от Има Такъв Народ, само че все пак упоритостта им беше да овладеят тотално партията. Те боравеха главно с интриги и неистини, както и сега. След като отхвърлих да вземам участие в тяхната игра и предизвестих управление на партията, те направиха по този начин, че да бъда отхвърлен от листите. Помня, че Иво Атанасов ме заплаши с отстраняването ми пред всички сътрудници от парламентарната група на " ИТН ".



Георги Попов като народен представител в 45-ия парламент от " ИТН "

- Добре, само че по какъв начин си обяснявате това мощно тяхно въздействие?

- Иво Атанасов беше член на контролата комисия в Има Такъв Народ, той атестираше хората дали са годни за народни представители и даже за редови членове. Беше му гласувано голямо доверие. Той е мотора на целия развой по отцепването на групата. Смятам, че Радостин Василев е по-скоро негова маша. Той не има потенциал за сходна организация. Всички останали гравитират около Иво Атанасов.

- Защо тъкмо против вас има такава яростна офанзива?

- Защото точно аз съм индивидът, който разкри целия скрит план за преодоляване на партията. Посочих ги ясно и изрично и си потеглих от " ИТН " с високо вдигната глава, без драми и кавги. Сега, когато те са на дъното, тъй като предателите постоянно са на дъното, се пробват да ме оцапат по всевъзможен метод, разпространявайки за мен неуместни изказвания.

- Вярно ли е, че назначението ви в „ Автомагистрали “ ЕАД е партийно, спуснато “свише”?

- Вижте, назначението ми е след напускането ми на " Има подобен нарос " и няма по какъв начин да бъде партийно. Аз съм специалист в региона на публичните поръчки с над 12-годишен опит. Затова и бях назначен за член на борда на “Автомагистрали” ЕАД. Като по-късно се явих и на конкурс дружно с още 26 претенденти. Получих много висока оценка и то не от политически лица, а от специалисти. Не съм нечий човек, а човек на закона и на страната. Според вас допустимо ли е да имам такива мощна подмолна поддръжка и в това време да бъда заставен да напусна Има Такъв Народ? Това е цялостен парадокс.

Днес е Видовден, видя се кои са пробитите цървули... Наскоро един другар ми сподели: “Жоро, партиите са като хората. Имат си своето детство, юношество и зрял живот”. Явно тази партия в този момент излиза от пубертета и лицето й би трябвало да се почисти от гнойните циреи.

- А какво общо имате със Стефан Янев? Вярно ли е, че сте част от новата му партия?

- За мен на изборите за 46-о Народно събрание бяха дали своят вот с преференция съвсем 2000 души. Аз персонално познавам веки един от тях и подържам връзка с тези хора. Всеки от тях има телефона ми. Непрекъснато ми звънят, с цел да ме убеждават да се върна в политиката. В мен те виждат техен представител. Защото постоянно съм бил до тях, когато са имали проблеми. А проблемите в област Благоевград са редица.

Припознах плана на Стефан Янев като непосредствен до " ИТН ". И споделям сходни полезности. След като предателите, за които приказваме, ги няма в Има Такъв Народ, ще подам заявление да се върна в партията и ще помоля всички мои симпатизанти и другари да поддържат Има Такъв Народ в този сложен миг и на идващите избори. Към Стефан Янев не съм поемал никакви задължения, нито той към мен.

- А какви са връзки ви със Слави Трифонов?

- Не желая да се дублирам. Само ще кажа, че към него имам надълбоко почитание и почит. Защото той все пак се пробва да промени системата. Всичките му дейности демонстрират, че властта за него не е самоцел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР