Георги Петров Градев не е вписан в никой от официалните

...
Георги Петров Градев не е вписан в никой от официалните
Коментари Харесай

Истината за Градев

Георги Петров Градев не е вписан в никой от формалните регистри на българската адвокатура, водени от Висшия адвокатски съвет, т.е не е член на Адвокатска гилдия, находяща се на територията на Република България.

Това се показва в формален отговор до сътрудниците от Tribune.bg от адвокатурата.

Георги Петров Градев няма каквито и да е пълномощия да упражнява адвокатската специалност на територията на Република България в качеството на " Адвокат от Европейския съюз ", по смисъла на член 11 от Закона за адвокатурата, се споделя още в отговора на запитването.



Висшият Адвокатски съвет не разполага с данни дали Георги Петров Градев има позволение за упражняване на адвокатската специалност в чужбина, нито дали има право да съставлява клиенти според член 10 от Закона за адвокатурата, която наредба планува и съществуване на добита от лицето адвокатска дееспособност, става още ясно от отговора на формалния орган.

В предишното доста хора, осведомени с биографията и юридическата подготовка на подвизаващия се като експерт по спортно право Георги Градев, са поставяли под въпрос адвокатската му дееспособност и юридическо обучение. С възобновените му упоритости да превземе футболния съюз, тематиката има ли право да раздава препоръки по юридически тематики още веднъж излезе на дневен ред. Интересно е, че макар многогодишните подозрения, въпросът в никакъв случай не е бил поставян непосредствено на амбициозния господин по време на множеството му медийни изяви.

Затова бе потърсен и отговор от Висшия адвокатски съвет, където се съхранява цялата информация за имащите право да практикуват в страната юристи.

Обръщаме внимание на сътрудниците публицисти, че би трябвало да подхождат деликатно към този човек, който наподобява е патогенен измамник до степен да се подвизава с измислена биография. Да бъде представян като юрист, да му се дава думата и да бъде защитаван от въпросите по кое време и къде е получил юридическата си тапия, погазва съществени журналистически правила. Както и да бъде канен да се изрича по юридически въпроси в експертно качество.

Това обаче е на първо място предизвестие за всички федерации, клубове и спортисти, че не би трябвало да му се доверяват и да употребяват правните му услуги, защото няма дееспособност, а по всяка възможност и юридическо обучение. По тази причина неговата активност може единствено да навреди на " клиентите ", както се е случвало и в предишното. Има голям брой случаи, при които е лъсвала неговата непросветеност, по тази причина би трябвало всички спортни хора да се обединят към това да се изгонят ментетата от спорта.

Що се отнася до това, че изяснява, че е специалист по " спортно право ", съгласно същински адвокати, това е изцяло невероятно, тъй като би трябвало да е изучавал и комерсиално, гражданско, административно и наказателно право. Юристите са безапелационни, че казусът на Градев е подобен с това някой да се разгласи за експерт " Уши, нос, гърло " без преди този момент да е изучавал медицина.

В адвокатските среди се шегували още, че Георги Градев е юрист, колкото Мартин Божанов е Нотариус.

Текст на novsport.com.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР