Георги Пеев, който е с два присадени органа - сърце

...
Георги Пеев, който е с два присадени органа - сърце
Коментари Харесай

Георги Пеев, който е с присадено сърце и бъбрек, покори най-високия връх в Африка

Георги Пеев, който е с два присадени органа - сърце и бъбрек, тази заран покори връх Ухуру (5895 м) в планината Килиманджаро.

Припомняме, че този април Пеев завоюва и златен орден на Световното състезание за трансплантирани в Пърт, Австралия. Това не учуди никого, защото от дете Георги обича спорта и не стопира да се занимава с такава активност и през днешния ден.

" Тази заран в 6:36 ч. българско време Деси, Дидо, Иван и аз стъпихме на връх Ухуру (5895 м) в планината Килиманджаро. Благодаря на Деси и Дидо, че ни поддържаха на върха в битката за разпространение на донорството, с цел да има повече трансплантации в България, заяви самият той. 

" Тази експедиция беше доста специфична, тъй като за първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек изкачи Ухуру. Заслугата за това е доверието на българската компания Exotic Tour и танзанийските им сътрудници Exuberant. 

Изкачването на Ухуру беше изумително премеждие, за което особено благодаря на Иван Масларов от Велинград. 
Има смисъл от донорството. Има смисъл от поддръжката към българските лекари. 

Дано най-малко на едно семейство, избавило животи, дарявайки органите на собствен непосредствен, съм дал възприятие на горделивост. 
Експедицията продължава със слизане. Ние с Иван сме добре. Деси и Дидо също ", означи още той в профила си. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР