Георги Първанов имаше отговорност, че заради членството ни в ЕС

...
Георги Първанов имаше отговорност, че заради членството ни в ЕС
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Президентът Радев помогна за диалога и не действа механично

Георги Първанов имаше отговорност, че поради участието ни в Европейски Съюз би трябвало да има държавно управление. Сега Румен Радев също се държи по метод да помогне на партиите да приказват между тях, не се работи чисто механично и за 3 седмици нещата да замитат.

Този паралел сред актуалната обстановка за сформиране на държавното управление и договарянията преди основаването на Тройната коалиция по времето на Георги Първанов направи в ефира на NOVA някогашният министър председател и експрезидент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той посочи, че волята на президента би трябвало да е обединител на нацията.

Според него за добър резултат, би трябвало да има ясна стратегия на държавното управление. В предния кабинет на четворната коалиция съгласно него е липсвал явен механизъм за изчистване на политическите разлики. И подсети, че до момента в който той бе министър председател, имаше съдружен съвет, с представители на трите партии и по-късно се съобщавали компромисите и решенията, които са взети.

Станишев уточни, че явно с първия и втория мандат в този момент мъчно ще се сформира държавно управление, по-реалистичен е вид това да стане с третия. " Коалициите в това Народно събрание се разминават доста. Всяка от тези политики е значима за всяка от партиите и никоя не желае да се отхвърля ", добави той.

" Аз съм наясно, че доста хора имат упования свързани с мен и Българска социалистическа партия. За мен е значимо да има сила за левицата и тя да си извърши ролята. Каква ще е моята функционалност? Аз съм споделил, че ще вземам участие, имам умения за водене на разговор и ще потърся формата да съм потребен за обществото и лявото, което в рецесия. Не е добре то да е фрагментирано, демокрацията не може да върви на един крайник - би трябвало да има ляво и дясно. Искам да чуя какво мислят разнообразни хора и по какъв начин мога да съм потребен. Постигнал съм прекалено много като политическо развиване, нямам самоцелни упоритости да се потвърждавам, само че не съм апатичен към това, което се случва ", сбит бе той на въпрос дали би се върнал отпред на Българска социалистическа партия.

Според Станишев Корнелия Нинова и управлението на партията не са трансформирали Българска социалистическа партия към положително и са изгубили извънредно доста гласоподаватели. Той желае да знае " има ли съпротивителни сили против това статукво, което тегли партията надолу ". И добави, че Българска социалистическа партия е станала лидерска, и както казвали политолози - елементарна и дребна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР