Георги Николов. Снимка: Искра.бг Казусът на Георги Николов и Община Бургас,

...
Георги Николов. Снимка: Искра.бг
Казусът на Георги Николов и Община Бургас,
Коментари Харесай

Георги Николов в борба с Община Бургас за имот: Заплашват ми живота!

 Георги Николов
Георги Николов. Снимка: Искра.бг

Казусът на Георги Николов и Община Бургас , обвързван с парцели в бургаския квартал „ Акациите “, излиза отвън положителния звук. Той се обърна към Искра.бг , с цел да изрази терзанието си, че животът му е в заплаха . Николов твърди, че юрист-консултът на Общината Златан Христов го е заплашил .

„ По време на делото при започване на март тази година се срещнах с господин Златан Христов и му споделих: „ Има решение на Конституционния съд и вие би трябвало да се съобразите с него. “, при което той ми отговори: „ Не ме интересува, ти си хитрец и държиш общинска и държавна благосъстоятелност. Ние ти взимахме парцела и щом би трябвало ще ти вземем и живота. Започна да ме заплашва с татко си /Емил Христов/, който бил някогашен апелативен арбитър на Бургас “ , разяснява Николов в особено изявление за медията.

След направена инспекция от страна на Георги Николов, той е открил, че бащата Емил Христов е бил свързван с ъндърграунда на Бургас. Той е безапелационен:

„ Затова в действителност съм обезпокоен, откакто ревизирах тези неща, че могат да посегнат на живота ми. Имотът е едно на страна, само че ми е застрашен живота. Тези хора са способни на всичко. Така ли би трябвало да се работи в Бургас. Бургас е град на мафията или най-хубавия град за живеене. Всички са обвързани в някаква конструкция, а същите тези хора ще желаят да ръководят още веднъж града ни. “

„ От 2017 година няколко пъти съм лежал и в болничното заведение за високо кръвно, диабет и сърдечна непълнота. Причината е, че виждам, че решението на Конституционния съд не е фактор за Общината. Видях, че за тях решението на Върховния административен съд също не е фактор, тъй като всяко несъблюдение на решение на съда би трябвало да се носи наказателна отговорност. Това значи прекратяване на Конституцията, не подвластно от кой, това е закононарушение от всякъде “ , акцентира Николов. Той изясни:

„ Проблемът е много сериозен, защото не става въпрос единствено за моя проблем, а за закононарушение, което се прави от Общината по отношение на мен и по отношение на доста хора, който имат същия проблем. Чл. 86 от Закона за отбрана на собствеността гласи, че може да се придобие по отминалост благосъстоятелност на страната или на Общината, вероятно в случай че има подобен проблем. Моят парцел е на повече от 100 години, водихме каузи с бургаската община. Имам документ, който е от 1963 година и който се води на името на моя родител Димитър Николов, само че Общината твърди, че този документ го няма при тях. С този документ узаконяват постройките в парцела. През 2017 година, откакто Общината огледа нещата, къде са слабите места, стартира да води дело, че това е дъно на езеро. Това не е правилно, защото там преди близо 100 години са били открити, единствено на 200 метра от моя парцел, тракийски гробове от преди 2500 години. Парадоксът в тази ситуация е, че моят парцел е малко по-голям и че против никой различен от квартала не водят никакви каузи. “

По думите на пострадалия през 1926 година страната се е пробвала „ да вкара в релси неща “ , само че не е съумяла. Николов уточни:

„ Повече от 15 години аз съм в положение на битка с Общината, с цел да не ми вземат парцела. Те са стигнали до такава степен, че да не признават никакви правосъдни решения и считат, че техните решения са най-правилни. “

„ Има Решение №3 на Конституционния съд от 24 февруари 2022 година, а точно, че на 1 януари 2018 година Министерският съвет, не е траял мораториума и по тази причина от 31 декември 2017 до 19 януари 2018 година се анулира вечноправният резултат на давностното притежание. Затова Конституционният съд счита, това опонира на самата Конституция и на член 4 алинея 1, където страната ни би трябвало да се подчинява на законите, само че Община Бургас не ги съблюдават, връщайки със задна дата правния резултат от техния мораториум. Самият Конституционен съд споделя, че това не може да е по този начин, тъй като в тази ситуация се лишават права. В член 17 алинея 1 и 3 се показва, че правото на благосъстоятелност стои над всичко и по тази причина заведох каузи. Бях заставен да повеждам и делата против тях, с цел да ми се заплати направените от мен усъвършенствания, само че очевидно Общината желаят да вземат парцела без пари, с цел да го дадат на някой свои хора. От Община Бургас заведоха спомагателен иск, с който желаят аз да им заплащам наем. Това е цялостен абсурд – да заплащам наем на моята благосъстоятелност. После ме накараха по три пъти да си заплащам налозите в една година. По този метод желаеха да ме съсипят “ , твърди Николов.

Имотът на Георги Николов е от близо 11 декара. Той описа, че дядо му го взел от един турчин през 1913 година, само че е нямал документи по това време. По думите му от 1963 година има разрешителен билет , който е бил публикуван за легализиране на постройките. Нотариалният акт е публикуван въз основата на документи през 2012 година и през 2016 година. През, с цел да потвърди, че там парцелът е бил държавна благосъстоятелност и затова става общинска. Той съобщи:

„ В момента, в който го легализирам, те тогава почват делата. Искат да придобият парцела за тяхно прилагане. В целия квартал „ Акациите “, който е от 250 декара, несъмнено в над 200 декара хората нямат натурални актове. С това разбирам, че България като правовата страна е доста надалеч. Виждам какъв брой доста хора са потърпевши от съдии реализатори, тъкмо поради такива неща. “

Георги Николов не се отхвърля от битката си против бургаската община. Той е безапелационен, че ще пусне тъжби за опасността от Златан Христов и за дейностите на локалната власт до ОДМВР-Бургас, до министрите на правораздаването и вътрешните работи и до Прокуратурата. Потърпевшият се надява да резервира парцела и здравето си .

От Искра.бг ще продължим да следим проблема и оставаме отворени за всички наранени страни в проблема да се изкажат.

Очакваме вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР