Георги Марков от ГЕРБ е единственият депутат, който не е

...
Георги Марков от ГЕРБ е единственият депутат, който не е
Коментари Харесай

Ето кой депутат не е гласувал нито веднъж в парламента през 2020 г.

Георги Марков от ГЕРБ е единственият народен представител, който не е дал своя вот нито един път по време на пленарните съвещания на Народното събрание през 2020 година Това демонстрира информация на „ Флагман “, изискана по Закона за достъп до социална информация от администрацията на Народното събрание.

145 са били съвещанията на депутатите в интервала 1 януари - 15 декември 2020 година, който обгръща справката. В последните три пленарни дни на Народното събрание – 16-18 декември, Георги Марков още веднъж не е дал своя вот, тъй като не е и участвал в залата.

Марков се е записал в 20 от общо 148 съвещания на Народното събрание през предходната година. Известно е, че някогашният парламентарен арбитър и „ деец “ от Великото Народно заседание постоянно обитава в Унгария.

Данните от системата на Народното събрание обаче може и да имат известни недостатъци, тъй като съгласно предоставената информация емблематичният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е дал своя вот цели четири пъти през 2020 година, като се е записал един път.

Пеевски обаче не се е появявал в Народното събрание от интервала на евроизборите в средата на 2019 година Не е ясно по какъв начин се е записал и по какъв начин неприсъствено е съумял да гласоподава през 2020 година

На другия полюс е депутатката от Плевен Ралица Добрева – представител на ГЕРБ. Системата е записала най-вече нейни наличия на пленарни съвещания през 2020 година - 127.

Най-гласуващият народен представител за годината пък е Красен Кръстев от ГЕРБ (Враца). Той е пропуснал да натисне „ за “, „ срещу “ или „ въздържал се “ единствено 392 пъти от общо 2977 гласувания в пленарна зала за интервала 1 януари – 15 декември 2020 година Това е 86,8% успеваемост.

За съпоставяне, на второ място е Павел Христов – варненски народен представител от ГЕРБ, с 466 пропуснати гласувания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР