Георги Иванов-Гонзо няма да бъде вписан скоро като нов президент

...
Георги Иванов-Гонзо няма да бъде вписан скоро като нов президент
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на Гонзо като президент на БФС

Георги Иванов-Гонзо няма да бъде вписан скоро като нов президент на БФС, осведоми " Спортал ". Причината е в аматьорския футболен клуб Скравена, който през днешния ден е завел дело в съда с искане вписването на новия президент и Изпълком да бъде спряно.

Доводите в настояването на Скравена са, че молителят е член на сдружението, по чиято партида е подадено заявката с което се желае регистриране на промени въз основа на решения конгрес, извършен на 15 март 2024 година, които молителят смята за незаконосъобразни и противоречащи на Устава и които е оспорил пред съда. В тази връзка аматьорският клуб упорства за анулация на всички решения, взети на изключителния конгрес.
 Новото управление на БФС подаде документи за вписването му в Търговския указател
Новото управление на БФС подаде документи за вписването му в Търговския указател

Ето детайлности

Софийският градски съд е излязъл с определение, което гласи, че стопира регистърното произвеждане до привършване производството по исковата молба на Скравена. Определението може да се апелира от БФС пред САС в 7-дневен период.

Това значи, че към този миг президент на футболния съюз е Михаил Касабов, който извършва краткотрайно тази служба след оставката на Борислав Михайлов. Действащ изпълнителен комитет пък е този с Емил Костадинов, Йордан Лечков, Венцеслав Стефанов и всички останали от остарелия състав на управителното тяло на централата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР