Георги Илиев-Майкъл, който често е търсен за мнение по футболни

...
Георги Илиев-Майкъл, който често е търсен за мнение по футболни
Коментари Харесай

Майкъла: ЦСКА набързо се компрометира и пак ще се бори за второто място

Георги Илиев-Майкъл, който постоянно е издирван за мнение по футболни въпроси, разяснява пред " Тема Спорт " началото на шампионата за ЦСКА.

Г-н Илиев, ЦСКА позволи две неверни стъпки още при започване на шампионата. На какво се дължат слабите резултати в първите два кръга?

- С тази игра ЦСКА ще се бори за второто място за втори следващ сезон. Който играе добре в подготовката, не се показва на равнище в шампионата - това е остаряло предписание. Има играчи с качества, долу-горе тимът стои добре, направиха се и забавни прехвърляния. Но ЦСКА отново влиза със забавяне в сезона. Както и преди година, още веднъж небрежно си компрометира възможностите за нещо по-сериозно. Аз съм сигурен, че тимът до два-три кръга ще стартира да си демонстрира своята игра, само че тогава към този момент ще е късно. Като цяло ми се коства, че липсва живец измежду играчите. Според мен това се дължи на изваждането от Лига Европа, което удари тежко по футболистите. Съвсем обособен е въпросът, че ти би трябвало да имаш и нрав, с цел да се бориш за първото място. Да знаеш къде се намираш и коя фланелка носиш. Някои футболисти в ЦСКА би трябвало доста да се замислят по какъв начин играят поради фантастичната аудитория и отличните условия в клуба.

Виждате ли шампионски нрав в тима?

- На някои от играчите несъмнено им липсва шампионски нрав. Само част от футболистите го имат. Струва ми се, че в този момент тимът е с настройката: " Ние добре ще се борим за купа, само че в случай че станем първенци и не играем в евротурнирите, какъв е смисълът ". Надявам се, че този въпрос - с евроучастието, ще бъде решен в интерес на ЦСКА и следващата година тимът ще се завърне на интернационалната сцена. В противоположен случай ще е доста тъпо. И в случай че ограничаването за Европа остане, може би не е и належащо да се хвърлят огромни средства за преследване на купа. Само ще отидат едни пари напразно, а могат да се пренасочат по друго перо. Дали ще е в база, школа, хората със средствата си преценят. Но в тази обстановка не е належащо да даваш прекалено много за представителния тим. В последна сметка Гриша Ганчев не си хвърля парите за мачове с Верея и Витоша. Амбициите му са доста по-големи и надалеч не се простират единствено в България. Наясно съм, че желае много повече от това сега.

Какво е мнението ви за представянето на ЦСКА против Лудогорец преди седмица?

- Този тим, който гостува на " Армията " в събота, би трябвало да го размажеш. А то какво се получи - ЦСКА се опитваше повече да му пречи, в сравнение с да гради. Не може да създадеш една голова обстановка за цялостен мач. Губиш от втория тим на Лудогорец... Какво да приказваме освен това състояние? Просто Лудогорец е с една крачка пред останалите. Само ЦСКА може да го спре, само че не и с тази игра. Преди година споделих, че Лудогорец ще стане с 15 точки преднина първенец и в общи линии познах. Сега споделям, че разликата ще е по-малка -10 точки. Но за жалост отново е ясно занапред какво ще стане.

Какво не ви хареса в играта на ЦСКА?

- Дайте да ги оставим тези разбори на спортно-техническия щаб. Според мен нещата се дължат повече на манталитета. Играчите имат качества, само че би трябвало да трансформират цялостното си отношение. Надявам се в най-скоро време тимът да потръгне. Според мен ще влезе във форма до няколко кръга и ще покаже различен футбол. Но тогава може да е късно. Вече ще се е отворила точкова разлика с Лудогорец. Дано да бъркам, само че не виждам по какъв начин ЦСКА може да стане първенец през този сезон. Много ми се желае, там му е мястото на клуба, само че това сега е единствено фантазия.

Смятате ли, че в ЦСКА сложиха каруцата пред коня с непрекъснатите приказки за купа?

- Напълно. Като чуеш някой да разяснява, че ЦСКА ще е първенец, значи не е подготвен за това. То ти е вътре в сърцето. Навремето не сме го коментирали въобще. А в този момент всички в ЦСКА започнаха да приказват, че ще се борят за купа - треньори, играчи, шефове, всички. То е ясно, че би трябвало да си първенец. Самият факт, че си в ЦСКА, те задължава. Но да го повтаряш непрекъснато... Пак споделям -футболистите би трябвало доста да се замислят къде се намират. Не може при тези суперусловия, които са ти обезпечени, да не постигаш предстоящите резултати. Заплатите се заплащат постоянно, имаш хубава база, в Панчарево ще става все по-добре. Треньорът като за България ти е прелестен. Върши си работата, каквото се желае от него, го съблюдава. Ще се заплати в този момент и за емблемата, стига сме приказвали за тези 8 милиона лв.. Щом Ганчев е споделил - ще си извърши, каквото би трябвало. И базите ще си вземем, въпрос на време е. Организационно всичко е съвършено. Но на терена нещата не се получават.

Появи се информация, че има запитвания за Чорбаджийски и Недялков, за Десподов постоянно се приказва за интерес от чужбина... Готов ли е някой от тези играчи за идната стъпка?

- На този стадий тримата са футболисти на ЦСКА и би трябвало да мислят за ЦСКА. Като има добра оферта, тогава ще се продава. Клубът постоянно е изнасял най-хубавата и най-скъпа стока от България. А и Гриша Ганчев умее да продава. Няма да се стигне до обстановката в Лудогорец. Там слагаме цени 10 милиона, 15 милиона и най-после виждаме какво се случва...

Какви са упованията ви за мача с Ботев?

- Ботев ги бием. И да не бяха изморени от евротурнирите, отново щяхме да ги победим. С този мач ЦСКА би трябвало да се върне на възходящия път, по който вървеше напролет.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР